SPLIT Dijete bacilo petardu susjedu na balkon, šteta na stanu je ogromna

Dijete u Splitu bacilo susjedu petardu na balkon
Divna Zenić Rak

Policija je izvijestila o očevidu provedenom nakon požara koji je sinoć nešto prije 21 sat zahvatio stan na Splitu tri u Ulici Ruđera Boškovića 23, kako su jutros priopćili iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra. Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

Kako su rekli za Slobodnu Dalmaciju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, utvrđeno je da je požar izazvalo dijete koje je bacilo pirotehničko sredstvo iz svog stana na plastičnu balkonsku roletu drugog stana. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a izvješće će biti dostavljeno ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite:

Policijski službenici su u suradnji sa inspektorom protupožarne zaštite obavili očevid u stanu i utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su ne nalazili na balkonu, također oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Također, utvrđeno je da pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana.

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti policije i dostaviti će izviješće nadležnom ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

"Koristimo priliku još jednom podsjetiti roditelje da je djeci mlađoj od 14 godine zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava", rekli su između ostalog iz PU Splitsko-dalmatinske.