NESREĆA NA AUTOCESTI Sudarilo se pet vozila, četiri osobe ozlijeđene

Prometna nesreća na autocesti
Ilustracija

A 134. kilometru autoceste A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Novska i Okučani, jutros se dogodila prometna nesreća. Zbog toga se vozi jednim trakom, usporeno u oba smjera, priopćili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Sudarilo se ukupno pet vozila. Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke kratko su z Index poručili kako u nesreći nema poginulih, ali da su četiri osobe ozlijeđene. 

Iz HAK-a su ranije upozorili da magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Savjetovali su vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Prometna i na A7

Na autocesti A7 Rijeka-Rupa, između čvorova Šmrika i Križišće, također se dogodila nesreća. Inače, zbog radova na spomenutoj autocesti zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Radovi promet usporavaju i na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice), gdje se u oba smjera vozi po dva sužena prometna traka uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Usporeno se vozi i u zonama radova na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis, na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju. Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3.5 tona. U pomorskom prometu nema poteškoća.