DJEČAK GENIJE U NAŠEM SUSJEDSTVU Sa šest godina je završio osnovnu školu, a kao 11-godišnjak je diplomirao

Laurent Simons u Šibeniku
Prilika grupa

Dječak genije, 13-godišnji Laurent Simons iz Belgije, jučer je započeo svoj posjet Hrvatskoj. S roditeljima je u popodnevnim satima sletio u splitsku Zračnu luku gdje je stigao kao gost udruge 'Nikola Tesla Network'.

Dugo je priželjkivao posjet Hrvatskoj s obzirom na to da se divi znanstvenom velikanu Nikoli Tesli, a stigao je upravo povodom sutrašnjeg Teslinog rođendana, piše RTL.

Riječ je o jednom od najpametnijih dječaka na svijetu, a rođen je u belgijskom gradu Ostendeu. Mali genijalac poznat je diljem svijeta. Sa svega šest godina završio je osnovnu školu te s devet započeo studij u Belgiji. Diplomirao je kao 11-godišnjak te s 12 godina završio master studij na Sveučilištu Antwerp.

Izuzetni akademski uspjesi i visoki koeficijent inteligencije samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj dječak budućnost svjetske znanosti.

Nakon što su ih dočekali u Splitu, s članovima Udruge posjetili su i slapove Krke te hidrocentralu Jaruga. Mladi je Laurent ostao impresioniran poviješću, zelenilom i snagom vode. Kazao je da su to najveći vodopadi koje je ikada vidio i da je nevjerojatna snaga vode koju proizvode.

Potom je posjetio i Šibenik gdje je razgledao i prvu svjetiljku koja je osvijetlila Šibenik davne 1895., a tim je potezom Šibenik prvi u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Laurent je obišao i katedralu svetog Jakova i ostale poznate gradske znamenitosti.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić pridružio se razgledu i razgovarao s dječakom genijem i njegovim roditeljima.