U MINUSU Ina za tri mjeseca ove godine u gubitku od 14 milijuna eura

Ina benzinska crpka

Hrvatska naftna industrija 'Ina' u prvom tromjesečju bilježi neto gubitak od 14,2 milijuna eura, pokazuju podaci iz nerevidiranog konsolidiranog izvještaja koji je objavila ova kompanija.

Ukupni prihodi kompanije u prva tri mjeseca iznosili su 791,6 milijuna eura, što je 4,4 posto manje od 828 milijuna iz prvog kvartala prošle godine. Ukupni rashodi porasli su za 11,8 posto, na 808,6 milijuna eura, prenosi Srna.

CCS EBITDA Ina Grupe bez jednokratnih stavki u prvom tromjesečju iznosila je 23 milijuna eura, što je znatno manje u odnosu na prvo tromjesečje lani, kada je bila 130 milijuna eura, prenose hrvatski mediji.

Iz uprave ove kompanije ističu da je, nakon 2022. godine koju su zadesile nagle rastuće cijene energije, tekuća godina obilježena visokim nivoom regulacije tržišta u mnogim zemljama. Radovi na održavanju Rafinerije nafte Rijeka nastavljaju se planiranom dinamikom, te se očekuje pokretanje proizvodnje tijekom drugog tromjesečja.

Iz ove komapnije naglašavaju da sigurna opskrba tržišta ni u jednom razdoblju nije bila ugrožena, bez obzira na operacije u rafineriji, a pokretanje proizvodnje dodatno će ojačati mogućnosti isporuke goriva.