TRAŽIO GA MUP HNŽ Državljanin Hrvatske uhićen na Bijači zbog krađe

Granicni prelaz Bijača
Ilustracija/Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini slobode je lišeno 11 osoba prema potragama Interpola, sudova i policije u razdoblju od 22. ožujka do 29. ožujka 2024. godine.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Brod, 29. ožujka 2024. godine, lišili su slobode E. K. (1983.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predan nadležnom organu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 28. ožujka 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su lišili slobode I. Č. (1991.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela nasilje u obitelji. Bh. državljanin je predan službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 28. ožujka 2024., lišili su slobode D. P. (1977.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i u tijeku dana bit će predan nadležnom organu.

Prethodno, 24. ožujka 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M. K. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 27. ožujka 2024., lišili su slobode E. M. (1968.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela oružana pljačka. Državljanin Republike Turske stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 26. ožujka 2024., lišili su slobode V. M. (1981.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela krađa. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predan službenicima Centra sudske policije u Zapadno-hercegovačkoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 26. ožujka 2024. lišili slobode D. Š. (1978.) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Gradiška. Utvrđeno je da je Policijska stanica Srbac raspisala potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predan je službenicima Policijske stanice Srbac. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su 24. ožujka 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Vardište lišili slobode H. K. (1965.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kazennog djela prevara u gospodarskom poslovanju. Predan je službenicima MUP-a- Županije Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. ožujka 2024., lišili su slobode R. L. (1974.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda. Državljanin BiH i R. Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.    

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su 23. ožujka 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode N. K. (1990.) jer je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog kaznenog djela krađa. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 22. ožujka 2024., lišili su slobode H. Ž. (1980.), državljanina BiH. Provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela krađa i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predan je službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskoj županiji.