SIPA UHITILA NOTARKU Sumnjiči se da je krivotvorila dokumente za kriminalce

Lisice žena
Newsweek

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su na području Velike Kladuše jednu osobu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo 'Krivotvorenje službene isprave'. Osoba, koja je uhićena u akciji 'Cezar', u okviru koje je izvršen i pretres jedne lokacije, je kriminalistički obrađena u svojstvu osumnjičenog.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičena osoba će biti predata na dalju nadležnost županijskom Tužiteljstvu Unsko-sanske županije u Bihaću, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Aktivnosti u okviru akcije 'Cezar' provedene su po nalogu Općinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Unsko-sanske županije u Bihaću, a u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, navodi RTV USK.

'Oslobođenje' navodi kako je riječ o notarki Nerbisi M., a izvršen je pretres njenog ureda. Ona se, prema nepotvrđenim informacijama, tereti da je u prethodnom razdoblju krivotvorila službene isprave za narkogrupu, na čijem je čelu bio Dino Muzaferović Cezar, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Italiji.

Cezarov klan razbijen je nedavno u velikoj akciji Europol-a izvedenoj u sedam država, među kojima je i BiH. Tada je uhićeno 37 članova Muzaferovićeve grupe, piše 'Oslobođenje'.