PRETRESI U HERCEGOVINI Uhićene tri osobe, evo što je sve pronađeno u policijskoj akciji

SIPA ulaz zgrada
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijski službenici SIPA-e jučer su na području Hercegovine proveli akciju 'Paravan' u kojoj su uhićene tri osobe, a pronađena je droga, oružje i veća količina novca.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su, 4. 4. 2024. godine, na području Mostara, Međugorja i Konjica, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Paravan', kojom prilikom su izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

Uhićene tri osobe

Slobode su lišene tri osobe koje su provedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predane u nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Pronađen novac, droga, oružje...

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko jedan kilogram opojne droge kokain, četiri automatske puške, jedan pištolj kalibra 7,65 mm s 20 komada pištoljske municije, 12 komada granata za ručni bacač granata, tri električne detonatorske kapsule (EDK), jedna protupješadijska mina „MRUD“ (mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva), 90 komada metaka za automatsku pušku, novac u iznosu 44.000 konvertibilnih maraka i 6.000 eura, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Prilikom realizacije ove operativne akcije ostvarena je suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.