NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU Podignuta optužnica protiv Čitlučanina

Ilustracije
hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene i okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Gordana Pervana (1962.), iz Čitluka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ iz čl. 359. st. 3. u vezi sa st.1. KZ F BiH, koju je dana 15.01.2024. godine Općinski sud u Čitluku potvrdio u cijelosti, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

"Naime, optužnicom se Gordan Pervan sumnjiči da je dana 03.09.2023. godine, nakon što je u večernjim satima narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu „The Pub“ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekt pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, pa su ga isti lišili slobode i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A.B., u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka. Dakle, optuženi je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju teško tjelesno ozlijedio", navodi se.

Podsjećamo, optuženom je u ovom kaznenom predmetu po rješenju Općinskog suda u Čitluku bila određena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana. Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za dan 22. veljače 2024. godine, u 11.00 sati, priopćili su iz Županijskog tužiteljstva.