LJUBUŠKI Pješak kojega je pijani vozač pregazio i pobjegao preminuo u SKB Mostar

Policija ŽZH
Hercegovina.info

Prometna nesreća koja se prije dva dana dogodila u Klobuku kod Ljubuškog završila je sa smrtnom posljedicom. Preminuo je pješak kojega je 37-godišnji vozač pregazio i pobjegao.

"Dana 12. rujna 2023. godine u večernjim satima PU Ljubuški obavijestila je dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da se oko 21.35 sati u mjestu Klobuk, Ljubuški dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i povrijeđenom osobom u kojoj je sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i pješak Lj. P. rođen 1975. godine iz mjesta Klobuk, Ljubuški koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede i isti je kolima HMP prevezen u CUM SKB Mostar, dok je vozač s vozilom napustio mjesto događaja", priopćilo je Tužiteljstvo ŽZH.

Uhićen je

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja. Policijski službenici radeći na pronalasku vozača motornog vozila utvrdili da se radi o osobi I. M. rođen 1986. godine iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao motornim vozilom marke „Renault Laguna“ nepripadajućih registarskih oznaka RH s vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja.

"Isti je uhićen 13.09.2023. godine u 02,50 sati zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi sa ugrožavanjem javne sigurnosti i ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi. Postupajući tužitelj je obaviješten da je ozlijeđeni pješak u prometnoj nezgodi Lj. P. preminuo dana 13. 9. 2023. godine u 19,40 sati u SKB Mostar. Na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti će se obdukcija dana 15.09.2023. godine, te će se nastaviti sa poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode", ističe se u priopćenju.

Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, postupajući tužitelj će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom Županijskom sudu Široki Brijeg, istaknula je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.