FOTO/VIDEO  LABORATORIJ KOD MOSTARA Pogledajte što je pronađeno u kući uzgajivača kanabisa koji su se predstavljali kao programeri

raštani,MUP HNŽ,marihuana

U mostarskom naselju Raštani u nedjelju navečer je otkriven laboratorij za uzgoj marihuane u jednoj obiteljskoj kući.

Sadržaj se učitava...

"Dana 2. na 3. srpnja 2023. godine Odjel za posebne namjene kriminalističke policije u suradnji s interventnom grupom grupom PU Mostar i OKP Mostar već duže vremena zajedno provode akciju kodnog imena 'Lab'i opservaciju nad jednom grupom građana zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga"

Četiri osobe su lišene slobode, a protiv dvije osobe je podneseno izvješće nadležnom tužiteljstvu. Osobe su inicijala B. Ć. (1998.) koji je naseljen u Mostaru i ima dvojno državljanstvo Republike Njemačke i Bosne i Hercegovine te Z. D. (1992.) nastanjen u Mostaru, djevojka E. H. (2000.) te još jedna djevojka K. P. (2000.)", kazao je na današnjoj presici Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

raštani,MUP HNŽ,marihuana

"Po naredni nadležnog tužiteljstva vršeni su pretresi na tri lokacije i pronađeni laboratoriji sa sofisticiranom opremomza uzgoj marihuane te još jedan koji je već bio spreman, ali zbog naše akcije nije pušten u funkciju. Tada je zaplijenjena veća količina stabljika, preciznije 444 te bočice sa sjemenima, dvije automatske puške, sav materijal za uzgajanje, zaštitu i prehranu malih sadnica", naglasio je Marić.

Iz MUP-a tvrde da je ovo 'težak kruh'.

"Dakle, rekli smo već da se radi o velikoj količini posađenih i uzgajanih stabljika. Međutim, ovakav uzgoj u zatvorenom prostoru je vrlo težak i vrlo skup koji iziskuje prethodno znanje, a koristi se i vrlo skupa sofisticirana oprema. Prema nekoj mojoj osobnoj prosudbi, možemo govoriti da se radi o profesionalcima", nastavio je.

Marić je pred okupljenim novinarima kazao da još uvijek nemaju procjenu, odnosno tržišnu cijenu zaplijenjene droge kao i opreme koja se koristila pri uzgoju.

Ova ekipa iznajmila je kuću u Raštanima, predgrađu Mostara, a susjedima su se predstavljali kao programeri.

Policijska akcija završena je u pondjeljak ujutro, a danas su djelatnici policije održali konferenciju za medije i iznijeli stabljike marihuane i ostatak opreme za uzgoj u dvorište što se može vidjeti na fotografijama. Za sada je otkriveno više desetaka velikih stabljika, veći broj sadnica i sjemenki, kao i predmeti za koje se pretpostavlja da su služili za opremanje laboratorija za uzgoj opojne droge.

raštani,MUP HNŽ,marihuana

Ovo je prema informacijama kojima raspolaže hercegovina.info jedna od najvećih zapljena ove vrste u Mostaru, ali u Bosni i Hercegovini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.