DETALJI AKCIJE "PORTO" Je li spriječena likvidacija? Policija traga za Bašićem koji se nije vratio u mostarski zatvor

Istočno Sarajevo Amar Bašić
Avaz

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS danas su, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva ŽS, proveli operativnu akciju „Porto“ s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela razbojništva i teških krađa.

Više lokacija

Izvršeni su pretresi na više lokacija, te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnova sumnje da potječu iz izvršenja kaznenih djela, kao i vatreno oružje. 

Uhićena su dva muškarca, 25-godišnji A.H. i 24-godišnji A.K.

 "Prilikom pokušaja lišenja slobode treće osobe, u ulici Alibega Firdusa – općina Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca A.B., isti je napao ovlaštene službene osobe smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba", rečeno je iz MUP-a ŽS.

Muškarac A.B. se udaljio s mjesta događaja, te je za njim raspisana potraga. 

Riječ je o Amaru Bašiću starom policijskom znalcu koji je zatvorenik KPZ u Mostaru, ali se nakon što je pušten na dopust nije vratio na izdržavanje kazne.

Bašić je prema informacijama "Avaza" navodno bio u Njemačkoj, gdje sudjelovao u brojnim oružanim pljačkama. Prije nekoliko dana, snimljen je u vozilu nizozemskih registarskih tablica u Istočnom Sarajevu, a jutros je isto vozilo sat prije pucnjave snimljeno i na Vracama.