BJEŽAO POLICIJI IZ JEDNOG U DRUGI ENTITET Zaplijenjeno 70 kg droge i veliki iznos novca

Zapljena droge Gračanica
MUP TŽ

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije (TŽ)/Policijske uprave Gračanica su u srijedu, postupajući po dojavi policije MUP Republike Srpske (RS) da se vozilo Škoda Octavia nije zaustavilo na kontrolnom punktu Policijske postaje Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti Policijske postaje Doboj Istok, proveli intenzivnu potregu za vozilom koje je izbjeglo navedene kontrole, te isto pronašli i locirali na području Policijske postaje Gračanica, a tom prilikom zatekli su jednu osobu, koja je po nalogu postupajućeg tužitelja Tužteljstva TŽ uhićena.

Zapljena novca Gračanica

Također, po nalogu i pod nadzorom županijskog Tužiteljstva TŽ, su poduzete dalje mjere i radnje, te je 28.3.2024. godine izvršeno i pretresanje vozila po Naredbi Općinskog suda Gračanica, a prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto: tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Cannabis Sativa' – tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo Škoda Octavia i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem kaznenog djela, priopćeno je iz MUP-a TŽ.

Osumnjičena osoba je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, predata županijskom Tužiteljstvu TŽ na nadležno postupanje, prenosi Tuzlanski info portal (TIP).