AKCIJA MUP-a SBŽ Uhićeni dileri u Travniku i Bugojnu

Uhićeni dileri u Travniku i Bugojnu
MUP SBŽ

Službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije su tijekom protekle noći u suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom realizirali tri akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno su 2. studenog u 20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno, izvršili kontrolu i pregled osobe Z. A. rođen 1997. godine iz Bugojna.

Tom prilikom kod istog je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi B. E. rođen 1997. godine iz Bugojna.

Uhićeni dileri u Travniku i Bugojnu

Prilikom pretresa pronađeno je 15 pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Također, u vremenu od 21:15 do 22:20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi A. Z. rođen 1979. godine iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, uspješna akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su oko 20:10 sati u ulici Derviša Korkuta - Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe M. H. rođen 2005. godine iz Travnika.

Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.