VIDEO  Što Hercegovina dobiva rekonstrukcijom magistralne ceste Ljubinje-Žegulja?

ljubinje,žegulja,Trebinje,cesta
Trebinje.danas

Jedna od lošijih ali ujedno i veoma značajnih prometnica, koja krajnji jug povezuje sa ostalim djelovima, jest magistralni put Ljubinje-Žegulja.

Vozači, koji često voze ovim putem, mogu sada predahnuti, jer je u tijeku rekonstrukcija i proširenje upravo ove dionice magistralnog puta, duge 5,6 kilometara, koju financiraju Vlada Republike Srpske i javno poduzeće Putevi Republike Srpske sa oko 3,6 milijuna KM.

S obzirom na to da je ovo jedan od najprometnijih puteva u Hecegovini, novinari Trebinje danas su razgovorali sa vozačima koji često prolaze ovim dijelom puta.

Riskantan, dotrajao, uzak , samo se neki od epiteta kojima su vozači opisali nekadašnji dio puta Ljubinje-Žegulja.

,,Prolazim ovuda svaki dan. Bilo je nemoguće prolaziti ovim djelom puta. Ako Bog da da se ovo završi, dosta će olakšati svim vozačima’’- rekao je vozač, koji svakodnevno vozi ovim dijelom puta.

Vozač, koji pet puta tjedno vozi ovom dionicom puta, naglasio je kako jedva čeka da se završe radovi, jer će mu to mnogo olakšati put i tijekom vožnje osjećat će se mnogo sigurnije.

,,Put je bio riskantan, uska cesta, ali sada je mnogo bolje. Siguran sam da će ovi radovi poboljšati prometnu komunikaciju kroz Hercegovinu i njenu vezu sa ostatkom Republike Srpske’’, istakao je jedan od vozača.

Radnici su objasnili da nije jednostavno raditi na visokim temperaturama, ali da su navikli, te da je veoma značajno da dionica puta Ljubinje-Žegulja bude završena u roku.

Direktor “Hercegovina puteva” Mišo Šćepanović, naglasio je da su izvođači radova HP INVESTING Mostar i HERCEGOVINAPUTEVI AD Trebinje, te da će ukupna dionica biti rekonstruirana u dužini od 5,6 kilometara.

,,Sa jučerašnjim danom urađeno je tri kilometra asfalta prvi sloj, a u narednih desetak dana planirano je bude završen ostali dio puta, točnije 2,6 kilometara’’, poručio je Šćepanović.

Što Hercegovina dobiva rekonstrukcijom magistralnog puta Ljubinje-Žegulja?

Povećana sigurnost prometa, bolja povezanost i komunikacija krajnjeg juga i ostalih djelova zemlje, bolji preduvjeti za kvalitetniji razvoj Hercegovine, mogućnost ekonomskog razvoja mještana, samo su neki od benefita koje će pružiti rekonstruirani magistralni put Ljubinje-Žegulja, tvrdi Herceg TV.