SMONTIRAO MU HDZ? Vidić tvrdi da je optužnica protiv njega politički motivirana

Predizborni plakati
Lokalni izbori

Dok čapljinsko zemljište rasprodaje u bescijenje, a protiv njega je aktualna i optužnica, a najnovija licitacija zemljišta Mamiću ukazuje da bi se ovdje moglo raditi i o produženom kaznenom djelu, čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić kaže da se radi o politički motiviranoj optužnici. 


”Naravno da nisam kriv”, rekao je Vidić i dodao:


”Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12-13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta. Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu”, rekao je Vidić, a prenosi Čapljinski portal.

”I ja i svi uposlenici Gradske uprave Grada Čapljina radimo po zakonu”, poručio je.

”Ja sam dugi niz godina na ovoj poziciji i dobro sam naučio što i kako se radi. Čapljina je u zadnje vrijeme u žiži zanimanja u vezi solara. S jedne strane pričamo o zelenoj energiji, o ekologiji, a onda kad to krenete raditi onda se nađu oni koji počnu to sve kritizirati pa čak i optuživati”, zaključio je čapljinski gradonačelnik lokalnom portalu. 

Bilo bi logično povjerovati Vidiću, da ne znamo da njegova stranka nije imala nikakvu primjedbu na rad glavnog Tužitelja u HNŽ Zdenka Kovača, koji je nedavno izvještavao skupštinske zastupnike o svom radu, i da je upravo to isto Tužiteljstvo i njegov predmet godinama držalo u ladici, kao i brojne druge protiv stranačkih mu kolega.

Dakle, ako je optužnica politički montirana, što godinama u javnom općenju koriste nacionalne stranke braneći svoje lopove, potpitanje za Vidića bi bilo tko mu montira optužnicu - je li HDZ?

Nije na odmet spomenuti da čapljinski gradonačelnik ima jedan od najdebljih imovinskih kartona među kolegama u Federaciji, a da je za Zdravka Mamića natječaj raspisivao tri puta. I ovaj slučaj će biti predmet kaznene prijave. 

Kada je u pitanju HNŽ, nije na odmet napomenuti da nema poštenije županije u Federaciji, barem sudeći po procesima protiv nositelja vlasti. Tako da, dokle sjećanje unatrag seže, Smiljan Vidić jedini je optuženi visokopozicionirani član stranke, koji se eto buni da mu se pakira, a nastavlja s istim i sličnim radnjama za koje je optužen. 

Uz Vidića je optužnicom poklopljen predsjednik Povjerenstva u predmetu Neretva energija Darko Šimović, što znači da bi se u novom predmetu oko Mamića, mogao uz njegovo ime pridodati samo drugi predsjednik povjerenstva.