PRIHOD IDE ZA SIROMAŠNE Neven iz BiH će 120 kilometara trčati do manastira Ostrog

Ultramaratonac Neven Tuševljak
Hercegovina.info

Neven Tuševljak, ultramaratonac iz Istočnog Sarajeva, sa svojim prijateljima odlučio je istrčati dionicu dugu 120 kilometara, od Mrkonjića, rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog, do manastira Ostrog, a sav prihod koji će biti prikupljen namijenio je Fondaciji Svetog Vukašina iz Trebinja.

 "Ovaj put trčim iz Mrkonjića, rodnog mjesta Svetog Vasilija Ostroškog, do ostroške svetinje. Svoju utrku posvećujem Fondaciji Sveti Vukašin iz Trebinja koja djeluje na ovom području i koja pomaže siromašne ljude i one kojima je pomoć potrebna. Svi koji žele mogu pomoći rad ove fondacije, uplate novac na njihov račun. Dakle, sve ovo radimo zbog Hrista i pravoslavlja, kao što kaže Apostol Pavle: ‘’Vjera bez djela je uzaludna’’, tako da mi svojim djelima pokazujemo ljubav, solidarnost i sve ono što drži čovjeka kao biće”, istakao je Tuševljak za Hercegovina.info.

Ultramaratonac Neven Tuševljak

Iz Humanitarne Fondacije Svetog Vukašina ističu da ovakav čin mnogo znači i da pokazuje da je rad fondacije prepoznat i izvan okvira prostora koji pokriva Eparhija zahumsko hercegovačka i primorska.

 “Naravno da znači puno jer evo možete vidjeti da rad fondacije nije prepoznat samo u Trebinju i na prostoru naše eparhije već i širom zemalja, tako i u Istočnom Sarajevu. Trenutno se javljaju ljudi, što preko naših Instagram i FB stranica, a i osobno momcima koji trče. Slobodno svi koji su voljni pridružiti se, sudjelovati u ovoj akciji, dobro su došli”, rekao je Aljoša Slavić, Fondacija Svetog Vukašina Trebinje.

Ultramaratonac Neven Tuševljak

Neven Tuševljak pozvao je sve zainteresirane da se pridruže ovom svojevrsnom podvigu i budu dio ove humanitarne misije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.