FOTO  POMOĆ NA NAŠKI Prazne police u trgovini "Treća dob" koja je namijenjena umirovljenicima s malim mirovinama

treća dob, socijalna pomoć, Trebinje, Hercegovina
Hercegovina.info

Grad Trebinje i Agrarni fond 2020. godine otvorili su trgovinu „Treća dob“ namjenjenu umirovljenicima s najmanjim mirovinama koji imaju posebne popuste. Međutim, poslednjih mjesec dana police ove trgovine su potpuno prazne.

Baku Vidosovu Šotru zatekli smo u trgovini. Kaže da ima mirovinu od 250 maraka i da joj svaki popust mnogo znači. I ranije je kupovala u ovoj trgovini, ali danas se neprijatno iznenadila kada je na policama ugledala nekoliko vrećica bibera i par tegli džema.

Hercegovina,treća dob,socijalna pomoć,Trebinje

"I prije sam dolazila i kupovala što ima. Međutim danas nema ništa, ja ne znam što je ovo. Nema mlijeka, nema jaja, nema ništa od mrsa. Ja kažem zašto držite trgovinu kada nema ništa mrsno. Evo da tebi da netko 250 maraka i da kaže živi mjesec dana, što bi ti učinio? Treba struju, vodu i sve ostalo platiti. Meni ovi popusti mnogo znače, ali evo ne mogu ništa uzeti, kad nema”, kaže vidno razočarana Vidosava Šotra, umirovljenica iz Trebinja.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina istaknuo je da je činjenica da su police poluprazni posljednjih mjesec dana ali, kako je naveo, za to ima ozbiljnih razloga.

“Razlozi se odnose na krizu na svjetskom tržištu i nemogućnost nabavke osnovnih životnih namirnica. Na prvi natječaj raspisan u ovoj godini oko nabavke prehrambenih proizvoda javio se samo jedan dobavljač koji je kasnije otkazao suradnju. Vremenski i žalbeni rokovi su bili takvi da se ranije jednostavno nije moglo završiti sve vezano za natječajne procedure. Za dan - dva police će ponovno biti pune. Potpisan je ugovor s novim dobavljačem i već sutra očekujemo da će opskrba biti značajno bolja“, pojasnio je Dutina.

Hercegovina,treća dob,socijalna pomoć,Trebinje

Trgovina koja je trebala biti simbolična pomoć najstarijoj populaciji, dovela se do toga da te iste umirovljenike ismijava i izvrgava ruglu. Ljudi koji su časno odradili svoj radni vijek, svuda u svijetu svoju treću dob uživaju, a kod nas su poniženi i dovedeni na rub egzistencije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.