VIDEO  Pogledajte kako iz zraka izgleda rekonstrukcija mostarske Ulice kralja Petra Krešimira IV.

Rekonstrukcija kralja petra krešimira  mostar

Radovi na prvoj fazi rekonstrukcije mostarske Ulice kralja Petra Krešimira IV. na potezu Rondo-Bijeli brijeg bliže se kraju. Rekonstrukcija ove prometnice koja se najčešće koristi za pristup naselju Bijeli brijeg i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar počela je u srpnju 2023. a nasipanjem tampona i pripremama za asfaltiranje, radovi na dužini od 251 metra ceste privode se kraju.

Naručitelj radova bio je Grad Mostar, a izvođač HP Investing. 

Vrijednost radova 935.000 KM

U sklopu složenih radova izvršila se se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, te zamjena vodovodne cijevi DN280.

Vrijednost radova za dvije faze je ukupno 935.000 KM, a za vrijeme trajanja radova promet je presumjeren. U prvoj fazi dolazak do SKB Mostar nije bio toliko kompliciran, budući da je išao obilaznicom uz sami stadion Zrinjskog. Druga faza će za vozače koji nisu iz Mostara ili nisu upućeni u radove biti znatno kompliciranija.

Rekonstrukcija kralja petra krešimira  mostar

Još se ne zna kada kreće druga faza

Portal Hercegovina.info pokušao je doznati konkretne rokove završetka radova. Upitali smo Grad Mostar kada je planirano asfaltiranje, odnosno završetak radova na prvoj fazi, kao i kada građani mogu očekivati početak radova na drugoj fazi koja se planira raditi do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli brijeg bi se tada preusmjerio na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačku, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza.

Rekonstrukcija kralja petra krešimira  mostar
Preusmjeravanje prometa u drugoj fazi radova

Prenosimo naš upit, kao i odgovor Grada Mostara u integralnoj verziji, kako smo ga i dobili:

Kako se radovi na prvoj fazi rekonstrukcije Ulice kralja Petra Krešimira IV privode kraju, zanimaju me datumi:
1. Kada se procjenjuje završetak prve faze i prelazak na radove na drugoj fazi?
2. Koliko je procijenjeno vrijeme trajanja rekonstrukcije u drugoj fazi?


Odgovor iz Grada Mostara:

"Jest pri kraju je i vrlo skoro bi trebalo biti asfaltiranje!

A ne možemi u ovom trenutku prezizirati kada će druga faza. Ide uskoro i kad se potpiše ugovor o izvođenju onda će se znati rokovi!"

Kontaktirali smo i izvođača radova, HP Investing. Oni su nam samo kratko kazali kako nisu ovlašteni davati izjave i informacije za medije, te nas ponovno uputili na Grad Mostar.

S obzirom na to da je prilikom predstavljanja ovih radova izostala informacija o roku završetka radova, te smo tek kasnije dobili informaciju da će trajati pet mjeseci. Također je nepoznato i je li pet mjeseci bila procjena za obje faze radova ili samo za jednu, budući da je cijena rekonstrukcije izražena zajednički za obje faze.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.