OZBILJNO UPOZORENJE OCA IZ BiH Kćer mi je zamalo umrla od upale gušterače izazvane prekomjernim unosom energetskih pića

energetska pića

Jedan otac iz Gračanice napisao je potresan status o tome kako mu je kćerka zbog prekomjerne konzumacije energetskih pića zamalo umrla.

Njegov status, koji služi kao upozorenje ostalim roditeljima da pripaze što njihove djece unose u svoj organizam prenosimo u cijelosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tako Dževad Kapetanović piše: "Kad zdravstveni savjet znači tanku liniju između života i smrti. I tako poče agonija čitave obitelji. Dan je protekao mirno, curica završila semestar, uživa u raspustu. Večer izlaska. Dolazi oko 23 h. Malo nešto jede i ide na spavanje. U 00:00 se budi sa jakim bolovima stomaka. Mislimo kiselina, ili što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža.

Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda kirurgija, infuzija, buscopan, kontrolom.

Dolaze nalazi krvi, nekoliko tisuća puta povećane amilaze, doktor blijed, kaže akutna upala gušterače. Je li pila alkohol, je li bila prehlađena. Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim kolima mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i doktora, ultra zvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je što je pila?

Kaže onako sva preplašena, energetska pića, svaki dan, nekada i više njih. Kaže meni doktor gastroenterolog, znate li da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti. Idite u Gračanicu u bolnicu, infuzije non stop, i neke inekcije mislim za razređivanje krvi. 48 sati bez jela i pića. I kažu nadamo se da će se izvući. Znači prognoza loša do bola. Dva dana agonije, dolaze rezultati krvi stanje rapidno se popravilo, na CT-u samo malo uvećanje glave gušterače i mali podljev. Preživjet će, i oporavit će se. Ali kao roditelj, nećemo se mi oporaviti jer savjeti koje dajemo izgleda u magli i vjetru nestanu, marketing, holivud, MTV, Kardašijanke, rijaliti su postali obitelji djeci. A ja sam kriv, jer svaki puta kada pitam koristiš li to, NE, ili ne poznajem sebe da prepoznam laž ili dovoljno ne razgovaram, ali mislim da je oboje. I onda joj kažem. Sad si čudom živa, i opomena ti je ovo. Iskustvo moram podijeliti, jer sva su djeca nevine duše koje odlutaju kada mi roditelji zakažemo. Djeca nisu kriva, uvijek smo mi krivi. I opet. Energetska pića ubijaju. Brzo i strašno. Hvala Allahu na ovoj opomeni i izlječenju", napisao je on u statusu koji ima više od 500 reakcija i 700 dijeljenja.