OSAM ČLANOVA Povjerenstvo potpisalo prijedlog da se poništi diploma Sebiji Izetbegović

Sebija Izetbegović
Internews.ba

Nakon što je Povjerenstvo za analizu prikupljene dokumentacije u okviru provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Sebije Izetbegović dala službeni prijedlog da se poništi diploma, kako saznaje portal Avaza, dokument je potpisalo osam članova Povjerenstva.

Povjerenstvo predvodi Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Članovi su Rasim Muratović, predsjednik Vijeća grupacije društvenih znanosti, Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih znanosti, Samir Dolarević, predsjednik Vijeća Grupacije tehničkih znanosti, Nusret Drešković sa PMF-a ispred biotehničkih znanosti, Ališer Sijarić ispred Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, generalni tajnik UNSA, Vesna Lazić, tajnica Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

Tomašević suglasan

Prijedlog o poništenju diplome nije potpisao samo Darko Tomašević iz Katoličkog bogoslovnog fakulteta ispred Grupacije humanističkih znanosti, međutim, kako je potvrđeno on je suglasan s odlukom, ali dokument još nije potpisao.

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici Povjerenstvo je uputilo službeni prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju ravnateljice KCUS-a. Posljedično, ovo po automatizmu znači da se Sebiji Izetbegović poništavaju ranije ostvareni statusi magistrice, docentice i da joj se poništavaju i doktorat, i status profesorice na Univerzitetu u Sarajevu.

Skroman prosjek

Shodno zakonu prijedlog Povjerenstva analizu prikupljene dokumentacije, bit će upućen Senatu univerziteta i rektoratu . Praktično, ako se zna da Tužiteljstvo ŽS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebiji Izetbegović možda ostati samo titula završene studentice medicine.

Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom, medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja.