FOTO  OKO BOŽIĆA Smiljan Vidić ponovno raspisao, pa ponovno poništio 'Mamićev' natječaj

Smiljan Vidić Zdravko Mamić
Hercegovina.info

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić ponovno je jučer poništio natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu grada Grada Čapljina, nakon što ga je po drugi put raspisao 21. prosinca ove godine. Ovo mu je već drugi puta da raspisuje isti natječaj, za iste nekretnine, i drugi put da se poništava uz jedno te isto obrazloženje - "povjerenstvo je u tijeku natječajne procedure zaprimilo prigovor, te je postupajući po istome donijelo odluku o poništavanju javnog natječaja". 

Zadnji natječaj je raspisan 21. prosinca, a poništen jučer, dok je prvi natječaj raspisan 29. studenog, a poništen 15. prosinca također uz obrazloženje da je stigao prigovor. 

"Novi natječaj za dodjelu zemljišta neviđeno je bahato ismijavanje cjelokupne javnosti koja ima zdrav razum. Natječaj ponovno sadrži dostavljanje nemoguće dokumentacije koja je uvjet za sudjelovanje kao što su idejni projekt, prethodna energetska suglasnost i bankovna garancija a što se ne može prikupiti i uraditi za minimalno 6 mjeseci. Ono što je najbjednije, najsramnije i najbahatije, natječaj je ovaj put raspisan pred sami Božić i traje do 9. siječnja. Znači, zainteresirane stranke, kad se izuzmu neradni dani radi Božićnih i novogodišnjih blagdana te neradne subote i nedjelje, imaju ravno 7 dana da prikupe od gradskih službi kopije katastarskih planova, izvode iz prostornih planova, sa geometrima izađu na teren na cca 700 000 m2, urade mjerenja i geodetske podloge te nakon svega toga treba napraviti idejni projekt. Vađenje bankovne garancije je ravno podizanju kredita i samo se može postaviti pitanje koliko vremena treba jednoj stranci da je ishodi. Međutim, kada iza hrvatskoga osuđenika i bjegunca stoji moćna kladionica, onda to ide brzinom svjetlosti", pisali su nam u vrijeme blagdana čapljinski poduzetnici, da bi natječaj jučer ponovno bio poništen. 

Razlika između prvog i drugog natječaja je što se u drugom navode samo nekretnine u Dretelju, dok se u prvom nudilo i zemljište u Trebižatu. Naime, u prvom natječaju u prvom lotu 1.194.332 metara četvornih zemljišta u Trebižatu, potom u drugom lotu dodatnih 391.732 metara četvornih u Trebižatu, a zatim u trećem 200.641 metar četvorni u Dretelju. U novom natječaju je samo jedan lot, a radi se o 741.516 metara četvornih u Dretelju, dok Trebižata uopće nema. Zemljište Grad planira dati na 30 godina za izgradnju fotonaponskih elektrana. 

U drugom natječaju, koji više nije aktualna razlika je i u raspisivaču. Naime, u prvom se navodilo da ga raspisuje gradsko Povjerenstvo za provođenje javnih natječaja, dok se u drugom navodi da natječaj raspisuje Gradsko vijeće Čapljine?

Upućeniji tvrde da su članovi Povjerenstva ustuknuli pred pisanjem medija, pa se Vidić sada skriva iza Vijeća.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.