OGLASIO SE LEDO "Bez posla u Čitluku uskoro ostaju 52 radnika, ali u tri sektora i drugim funkcijama neće biti otkaza"

Ledo Čitluk

Iz poduzeća 'Ledo BiH' oglasili su se na naše upite oko gašenja proizvodnih pogona u Čitluku koji je godinama bio sinonim za proizvodnju sladoled, ali i ostalih zaleđenih proizvoda. U 2020. i službeno se sladoled prestao proizvoditi u Čitluku, a za nešto manje od dva mjeseca neće se raditi ni na ostatku proizvodnje.

"Nakon pažljivog razmatranja, donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BIH, s 1. prosincem ove godine. Očekujemo da će ova odluka rezultirati gubitkom 52 radna mjesta koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i naš je prioritet pružiti podršku kolegama na koje ova odluka direktno utječe.

Ukupno zapošljavamo oko 3.500 kolega na tržištima Adriatic regije, uključujući i nekoliko stotina zaposlenika u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija koji će nastaviti raditi u Ledu u Bosni i Hercegovini. Proizvode za Bosnu i Hercegovinu nastaviti će proizvoditi naše druge proizvodne lokacije", potvrdila je za hercegovina.info Tatjana Petričušić zadužena za poslovanje poduzeća u ovoj regiji.

Kako smo još sinoć pisali, Uprava je djelatnicima u utorak priopćila kako će raditi još do kraja studenog.

Ono što također doznajemo je kako će djelatnici biti ispraćeni s otpreminama. No, to za brojne od njih neće biti velika utjeha budući da su neki starije životne dobi i potrebno im je nekoliko godina do mirovine, a ima i slučajeva da iz jedne obitelji radi dvoje članova.

Još prije tri godine ova tvornica prestala je s proizvodnjom sladoleda, te je radila samo pakirnica smrznutog povrća, voća i ribe, a sada bi do kraja godine trebao biti ugašen i posljednji pogon.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.