NAJAVLJEN PROSVJED Povećana plaća direktoru ZZO Sarajevske županije

porodilište,pratnja u porodilištu,porođaj,žena,korupcija,roditelji

Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Sarajevskoj županiji donio je Odluku o organiziranju i održavanju mirnog okupljanja/prosvjeda ispred zgrade Vlade Županije Sarajevo za dan 23. 5. 2024. godine u razdoblju od 12:00 do 14:00 sati.

Razlog je, između ostalog, odluka Vlade Županije Sarajevo kojom se daje suglasnost za uvećanje plaće do 30% od osnovne plaće direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Sarajevo.

Također Vlada se nije očitovala po dopisima Sindikata radnika u zdravstvu u Županiji Sarajevo u vezi zahtjeva za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima u javnozdravstvenim ustanovama shodno Uredbi o isplati pomoći od strane poslodavca, prenosi BHRT.

"Ista ta vlada je odbila dati suglasnost za isplatu jednokratne novčane pomoći radnicima zaposlenim u određenom broju ustanova čiji su se direktori obratili Vladi Županije Sarajevo za davanjem iste i time onemogućila javnozdravstvene ustanove da, shodno svojim financijskim mogućnostima, radnicima isplate pomoć. Nasuprot tome, za Vladu Županije Sarajevo nije bilo smetnje da donese odluku i da suglasnost za uvećanje plaće direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Sarajevo, čija je plaća, i bez datog uvećanja, daleko veća od plaće radnika zaposlenih u javnozdravstvenim ustanovama u Županiji Sarajevo", napisali su iz Sindikata.

''Ovakvo postupanje Vlade Županije Sarajevo i ovakav odnos prema radnicima u zdravstvu, izazvalo je nezadovoljstvo našeg članstva i organiziranje mirnog okupljanja – prosvjeda'', kazali su.