LEGLA "TAUZENKA" Proračunskim korisnicima u HNŽ isplaćeno 1080 KM pomoći

Jednokratna pomoć
Hercegovina.info

Proračunskim korisnicima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji danas je od strane Vlade HNŽ-a konačno isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 1080 maraka. Potvrdio je to večeras za Hercegovina.info i predsjednik Sindikata policije Hercegovačko-neretvanske županije Nail Balić.

"Jednokratna pomoć koja je i najavljena od strane Vlade danas je isplaćena. Istu su dobili svi proračunski korisnici, njih oko 5500", rekao je Balić.

Podsjetimo, isplata jednokratne pomoći proračunskim korisnicima u ovoj županiji trebala se isplatiti još 23. prosinca kako su obećali iz Vlade, no to se nije dogodilo su oni morali božićati bez iste, ali zato će doček Nove godine za njih biti malo "komotniji".

No, ima i onih koji još uvijek ne mogu biti zadovoljni, a to su u prvom redu zdravstveni djelatnici koji će sutra u 12 sati prosvjedovati pred zgradom Vlade HNŽ-a budući da za njih ova pomoć nije predviđena. 

Podsjetimo, jučer su prosvjed održali i Sindikat vatrogasaca Grada Mostara i sindikat javne ustanove 'Dječji vrtići' zbog neispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno da dobiju 1080 KM jednokratne pomoći kao što su to dobile županijske i federalne razine. Nešto ranije, sindikati su se pobunili zbog najavljene pomoći od 400 KM koju je grad najavio.