ISPOVIJEST NAKON BUJIČNIH POPLAVA ''Mislili smo da je automobil ukraden. Voda ga je odnijela''

poplava automobil
Screenshot/Avaz

Obilne padaline pogodile su 8. lipnja ove godine Sniježnicu koja se nalazi u općini Teočak (Tuzlanska županija), nakon čega je došlo do bujičnih poplava, a voda je nosila sve pred sobom. Mještani ovog područja i dalje saniraju štete.

U automobilu kojeg je nosila bujica bio je vozač, koji se srećom spasio u zadnji tren. Nekoliko automobila je uništeno ili ih je voda odnijela. Kako je za Avaz izjavio Sejad Mehić i njega je zadesila ista nesreća pa je ostao bez automobila.

''Moj sin je krenuo s prijateljem vani i ostavio automobil kod njegove kuće, kod prodavnice. Zadržao se oko sat i pol. Vraćali su se iz Ugljevika i došli su do Janskog mosta. Momak nije smio dalje s autom i krenuo je pješke. Međutim, kada nije mogao doći putem do automobila, otišao je na suprotnu stranu do džamije i vidio je da automobila nema. Nazvao je majku i rekao „Nema mi auta“. Mislili smo da je automobil ukraden. Međutim, voda ga je odnijela. Upitao sam ga „Kako će ga odnijeti voda kad si otišao automobilom?“. Rekao je kako su sjeli u prijateljevo, da ne idu s dva automobila, kazao je za Avaz Sejad.

Mehić je dodao da je automobil izvukao u subotu te da su od njega ostali samo dijelovi.

''Rastavio se, u otpad je otišlo sve, izvukao sam neki dinar za njega. Vozio sam Golf 4, 74kW, 2002. godište, platio sam ga 6.350 KM. Ostali su mi dokumenti u automobilu'', rekao je Mehić.

Ni najstariji Sniježničani ne pamte ovakvu katastrofu.

''Kada mi je rekao da je automobil voda odnijela, mislio sam da je automobil udario u bankinu ili je na asfaltu. Kada sam sišao i vidio gdje je, mislio sam da je automobil u nekakvom bubnju, miješalici. Da te Bog sačuva. Kod nas oko moje kuće nije bilo velikih poplava. Ja živim u drugom selu iz Husejinovića. Zadesilo nas je tako. Božja sila'', zaključio je Senad Mehić za Avaz.

Obilne padaline bile su i prije dva dana na ovom području, a u Teočaku je proglašeno stanje prirodne nesreće.