INVESTICIJA OD 300 MILIJUNA KM Pitali smo Trebinjce što misle o najavi gradnje turističko-rezidencijalnog kompleksa

Trebinje

Vlada Republike Srpske na zadnjoj održanoj sjednici jednoglasno je usvojila Odluku o investicijskom projektu "Lion Hill Village Trebinje", označavajući ga kao projekt od izuzetnog ekonomskog interesa za grad Trebinje i okolnu regiju.

Projekt, koji je predstavljen kao izravna strana investicija, privukao je pažnju kompanije "Nugo holding" d.o.o. Trebinje koja posluje u sastavu kompanije "Brova Holding" iz Norveške. Vrijednost projekta procjenjuje se na oko 300 miljuna KM.

Ovaj ambiciozni projekt podrazumijeva izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa "Lion Hill Village" s više od 2.000 stambenih jedinica namijenjenih rezidencijalnom turizmu.

Realizacija projekta planirana je u tri faze tijekom sedmogodišnjeg razdoblja. Kompleks će također obuhvatiti izgradnju hotela, restorana, tržnog centra te stomatoloških i medicinskih objekata.

Vlada RS je dala ovlasti ministru trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nekretnine s kompanijom "Nugo holding" d.o.o. Trebinje. Ugovor obuhvaća zemljište u naselju “Gorica 2” u Trebinju, čija ukupna vrijednost iznosi 964.870,24 KM.

Kako su naveli u Vladi RS projekt "Lion Hill Village" će znatno obogatiti turističku ponudu grada Trebinja, koji je već zabilježio rekordne turističke brojke u proteklim godinama. Također, očekuje se da će projekt imati pozitivan utjecaj na razvoj građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije.

Međutim, mišljenja građana o ovom projektu su podijeljena. Dok neki pozdravljaju novu investiciju, većina građana ističu da postoje prioritetnije stvari koje treba rješavati u Trebinju i Hercegovini.

“Mislim da je dobra stvar u svakom slučaju, što god da se pravi i investira pozitivno je. Samo malo više pažnju treba obratiti na mlade ljude”, kaže za Hercegovina.info Milan iz Trebinja.

S druge strane, Slavica iz Trebinja je izrazila zabrinutost zbog potencijalnih negativnih efekata.

“Pa ljudi moji mi u Trebinju koji živimo samo imamo negativan utjecaj od svega ovoga. Otkako se Trebinje vinulo u visine po pitanju turizma, za Trebinjce je sve poskupilo nekoliko puta, a plaće skoro iste. Stan mislim da od domaćih trenutno nitko sebi ne može priuštiti. Da ne pričam koliko su skočile cijene svega ostalog. Prije su Dubrovčani dolazili u Trebinje upravo iz tih razloga, a danas mi idemo dolje. Sve je to fino, krasno bajno što se gradi, ali sustav se treba pozabaviti omladinom i ljudima koji ovdje žive”.

“300 milijuna? Pa što je to, sića”, kaže Risto kroz smijeh pa nastavlja: “Ma daj ljudi, ovo je postala sprdačina sa narodom, toliko od mene”.

Projekt "Lion Hill Village" nesumnjivo će predstavljati važan korak u ekonomskom razvoju Trebinja, ali istovremeno pokazuje potrebu za uravnoteženim pristupom kako bi se osiguralo da ekonomske inicijative budu u korist svih građana i zajednice.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.