HNŽ i ZHŽ - U dvije županije jedno pozitivno, ipak ne možemo u Hrvatsku bez testa

Koronavirus covid 19
Anadolija

U HNŽ i ZHŽ pozitivan tek jedan ŠirokobriježaninU dvije županije – HNŽ-u i ZHŽ-u pozitivan je tek jedan Širokobriježanin razvidno je iz priopćenja Stožera HNŽ-a i Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a.

“U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 7 bolesnika, od kojih je 2 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirana su 2 bolesnika. U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 202 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije bilo pozitivnih”, istaknuli su.

U ZHŽ-u je na koronavirus pozitivna jedna osoba.

“Obavještavamo vas da je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa  testirano 38 osoba, dok nema retestiranih osoba. Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirana je jedna novozaražena muška osoba iz Širokog Brijega na prisustvo koronavirusa”, kazali sui z Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ.

Aktivnih slučajeva na području te županije je sveukupno 5. Ipak, preko granice i dalje ne možemo bez testa.