DIVLJAO PO SARAJEVU Pripadnici FUP-a mu našli drogu i bombe, on ozlijedio policajku i oštetio službeno vozilo

FUP
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajeva, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu su izvršeni pretresi na području Županije Sarajevo, te je tom prilikom uhićena osoba iz Sarajeva D.H. (1991) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Cannabis, municija i eksplozivna sredstva.

Navedena osoba se sumnjiči da je na području Sarajeva neovlašteno nabavila i posjedovala opojnu drogu Cannabis, koja je prilikom pretresanja pronađena.

Prilikom uhićenja i stavljanja pod kontrolu imenovanog isti je oglušujući se na naredbe ovlaštenih službenih osoba Federalne uprave policije, svojim radnjama nanio ozljede policijskoj službenici, te načinio materijalnu štetu na službenom vozilu.

Predmetna osoba će biti kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo dok će Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku.