BILI SMO U MOSTARSKOM BURGER KINGU Evo što smo naručili, koliko smo platili i hoćemo li se vratiti

Burger king mostar

Burger King jedan je od najdugovječnijih restorana brze hrane u svijetu i najveći konkurent McDonaldsu. 

Osnovan je na Floridi 1954. a ima oko 15.000 restorana u otprilike 100 zemalja po cijelom svijetu. Na tržište BiH ušao je u listopadu 2023. otvorenjem prvog restorana u Sarajevu, a drugi restoran po redu otvorili su u Mostaru, 28. prosinca.

Odnos s konkurencijom

Najpoznatiji Burger King proizvod je hamburger zvani Whopper, a nas je zanimalo hoćemo li dan nakon otvorenja zateći navalu, koliko se dugo čeka, je li kvaliteta burgera bolja od McDonaldsove i jesu li cijene povoljnije od onih u KFC.

Burger king mostar

Odmah po dolasku u poslovnicu na četvrtom katu Mepas malla, upisali smo prvi minus. Za razliku od konkurenata u fast food svijetu, Burger King nema ekrane za naručivanje i brzo plaćanje karticom, pa je red koji seže od pulta za naručivanje do ulaza konstantan. Ove displaye vidjeli smo u brojnim Burger King restoranima u svijetu pa je pitanje zbog čega ih nema u mostarskom. KFC u sklopu Plaza centra kao izravan konkurent ih ima i tamo su redovi značajno kraći a postupak narudžbe znato brži i jednostavniji.

Burger king mostar
Dugačak red u Burger kingu

No bilo kako bilo, stali smo u red i čekali da dođemo do pulta za narudžbe.

Samo dvije blagajne i nervozno čekanje u redu

Dvije su kase bile u funkciji, a na osoblju je vidljivo, da iako ljubazni, još hvataju praksu i moraju steći rutinu kako bi narudžbe zaprimali i naplaćivali brže i efikasnije.

Još jedna mana je da stojeći u redu zbog lošeg pozicioniranja Burger king logotipa ne vidite ponudu i cijenu burgera koje su istaknute iznad glava radnika na kasama. 

Cijene ipak malo previsoke

Ipak, naše čekanje u redu nije predugo potrajalo i relativno brzo smo došli na red. Uzeli smo dva srednja menija, jedan XTRA Long chilli cheese i jedan Crunchy chicken.

Chilli cheese meni košta 14, Cruncy chicken 13 KM. U meniju se uz burger nalazi pomfrit, kečap i napitak po izboru. Uz menije smo zatražili i jedan Garlic sauce koji nažalost nismo dobili.

Burger king mostar
Račun za dva menija

Nakon narudžbe njezin status možete pratiti na ekranu s desne strane pulta. Kada je gotova, radnica prozove vaš broj i vi dolazite po svoju hranu. 

Mi smo ova dva menija čekali manje od dvije minute, tako da pohvale na brzini. Ono što smo primijetili je da ovaj sustav loše funkcionira kada su gosti stranci koji ne pričaju našim jezicima. Naime, ekran sa brojevima narudžbi je malen, a stranci ne razumiju kada radnik izvikuje neki broj na lokalnom jeziku.

Burger king mostar
Xtra long chilli cheese na slici FOTO: Burger King

Restoran je bio poprilično pun, ali smo uz malo sreće našli mjesto za sjesti.

Burger king mostar
Long chilli cheese u stvarnosti

Degustirali smo menije i dali sljedeće ocjene:

Long chilli cheese: 6.5/10

Meso je najbolji dio burgera, ali u sredini pljeskavica hladna. Sir nerastopljen. Pomfrit u usporedbi sa KFC i McDonalds srednjim pomfritom premalen. Kečap potpuno nepotreban kao dio menija, bolje bi bilo da se sos bira po želji. Napitak Coca cola 0,4 litra, standard.

Crispy chicken: 7/10

Meso prirodnije i bolje od onoga u KFC, solidni dodaci, povrće svježe, umak dobar, pomfrit također nedostatne veličine, također ista zamjerka za kečap, te žaljenje što nismo dobili sos koji smo na kasi tražili, pa smo se morali vraćati na kasu zbog njega.

Hoćemo li ponovno posjetiti Burger King?

Vjerojatno da, zato jer se nalazi u Mepasu, pa je dovoljno dobar za brzi zalogaj u predahu od shoppinga. Odlaskom McDonaldsa iz BiH, Burger King u tom rangu sada nema ni konkurenciju, a izložene su zanimljive igračke koje dođu uz njihov Kids Meal, tako da ne sumnjamo da će kao i prilikom naše posjete većina gostiju biti upravo djeca i tinejdžeri.

Jesmo li zadovoljni cijenama? Baš i ne, naime, u blizini Mepas Malla postoji burger bar Von Herzog čiji su burgeri za možda tek nešto malo višu cijenu po svemu superiorni proizvodu koji dobijete u Burger Kingu. Lokalno uzgojeni sastojci, kvalitetnije meso, bolje pecivo i zanimljivije kombinacije okusa više će privući gurmane i one koji uživaju u dobrom burgeru, a Burger king ostaje djeci, influencerima i onima koji ogladne za vrijeme mukotrpnog shoppinga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.