Ivan Dodig s Krajicekom osvojio Queens

Ivan Dodig Austin Krajicek Queens
Julian Finney/Getty Images

Drugu godinu zaredom Hrvat je podigunuo trofej londonskog Queensa iz serije 500. Nakon što su prošle godine londonski ATP turnir osvojili Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su ove godine ispali u prvom kolu, ove godine u šampionskoj formi je Ivan Dodig sa svojim teniskim partnerom Amerikancem Austinom Krajicekom.

Dodig i Krajicek osvojili su danas svoj drugi turnir zaredom ove godine, ukupno četvrti u ovoj godini koji su igrali skupa. Rotterdam, Monte Carlo, Roland-Garros i sad londonski Queens Club upisali su u ovu godinu kao pripremu za Wimbledon.

U finalu su igrali protiv američko-češke kombinacije koju su činili Taylor Fritz i Jiri Lehečka. Oni su u polufinalu slavili protiv prvih nositelja Britanca Neala Skupskog i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2:0 u setovima.

Protiv drugih nositelja turnira Fritz i Lehečka nisu uspjeli ponoviti ishod iz polufinala. Dodig i Krajicek slavili su 2:1 u setovima 6:4, 6:7, 10:3 za sat i 50 minuta igre.

S ovim trofejom Dodig i Krajicek probili su broj zajednički osvojenih iz prošle godine kad su tri puta osvajali turnire u parovima.

ATP London, finale parova:

Dodig/Krajicek - Fritz/Lehečka 6:4, 6:7, 10:3

Sportnet.rtl.hr