IVAN DODIG "Nadam se da će u gradu u kojem svi žive za Hajduk ovih dana navijati i za nas tenisače"

Ivan Dodig
HTS

Hrvatsku mušu tenisku reprezentaciju očekuje turnir prvoga kruga završnice Davis Cupa. U Splitu se igra jedan od četiri turnira, a uz našu reprezentaciju nastupit će i SAD, Nizozemska i Finska. Na završnicu će se plasirati dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine, a uz ovu našu igraju se i turniri u Bologni, Manchesteru i Valenciji.

Zbog ozljede je otkazao i Borna Ćorića tako da su izborniku Vedranu Martiću u konkurenciji ostali Borna Gojo, Dino Prižmić, Duje Ajduković te dvojac u paru Mate Pavić i Ivan Dodig.

Hrvatsku prema naslovu predvode četiri Splićana i Ivan Dodig koji je najavio turnir u Splitu.

"Drago mi je što sam ponovno s ekipom i što ćemo igrati u Splitu pred domaćom publikom. Što se tiče mene osobno, iza mene je odlična, vrhunska sezona. Osvojen 'grand slam' naslov, polufinale US Opena, osvojen turnir iz serije Masters 1000 u Monte Carlu… Trenutno smo Krajicek i ja vodeći tim po ovogodišnjim rezultatima na svijetu. Forma je dobra, zdravlje također, i u iščekivanju sam Davis Cupa i završetka sezone", kazao je Dodig koji se reprezentativnim suigračima u Splitu pridružio u subotu navečer, a prvi suparnik dvorani Gripe u srijedu bit će mu upravo njegov suigrač s Toura Austin Krajicek koji će predstavljati SAD, prenosi 24sata.

"Drago mi je što sam ponovno s ekipom i što ćemo igrati u Splitu pred domaćom publikom. Što se tiče mene osobno, iza mene je odlična, vrhunska sezona. Osvojen 'grand slam' naslov, polufinale US Opena, osvojen turnir iz serije Masters 1000 u Monte Carlu… Trenutno smo Krajicek i ja vodeći tim po ovogodišnjim rezultatima na svijetu. Forma je dobra, zdravlje također, i u iščekivanju sam Davis Cupa i završetka sezone", kazao je Dodig koji se reprezentativnim suigračima u Splitu pridružio u subotu navečer, a prvi suparnik dvorani Gripe u srijedu bit će mu upravo njegov suigrač s Toura Austin Krajicek koji će predstavljati SAD.

"To je naravno izazov. Davis Cup je u Splitu prvi put nakon mnogo godina, od 2010. protiv Srbije, i radujem se tome. Nadam se da će doći publika, da će nas podržati u gradu u kojem Hajduk živi i gdje su svi uz Hajduk, ali da će ovih dana biti uz hrvatsku reprezentaciju i tenisače. Nedostaju nam dva velika igrača, Marin Čilić i Borna Ćorić, ali smo kao ekipa u Davis Cupu pokazali da možemo igrati dobro i uspješno i bez ozlijeđenih igrača", dodao je Dodig.

Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Malagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske i SAD-a, sudionici natjecanja na Gripama su Nizozemska i Finska.