KAPETAN MNK HERCEGOVINA MARIO MIKULIĆ "Možemo do kraja u prvenstvu, ali idemo prvo ostvariti povijesno finale"

MNK Hercegovina
MNK Hercegovina

Iako to prvi jesenski dio sezone i nije baš sugerira, MNK Hercegovina iz Širokog Brijega odigrala je dobar nastavak prvenstva te se uspjela plasirati u doigravanje za prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Momčad s Pecare uspjela je regularni dio prvenstva završiti na šestom mjestu s bodom ispred sarajevskog Željezničara što je bilo dovoljno da si ostavi mogućnost borbe za titulu.

No, to nije sve. Igrači Marina Ćorluke imaju veliku priliku po prvi put izboriti finale Kupa Bosne i Hercegovine. U polufinalnom susretu koji se igra u četvrtak, na svom parketu će dočekati upravo sarajevski Željezničar s kojim su vodili "mrtvu trku" za ulazak u play-off.

"Bez podcjenjivanja, mi smo priželjkivali Željezničar na svom parketu, budući da drugi polufinalni par čine dvije odlične ekipe Bubamara i aktualni prvak Radnik iz Bijeljine. Imamo prednost domaćeg terena i publike koja nam je u posljednjim utakmicama veliki vjetar u leđa i naše utakmice su sve posjećenije. Nadam se kako ćemo uspjeti doći do finala", kaže za Hercegovina.info kapetan Hercegovine Mario Pavo Mikulić.

MNK Hercegovina

No, unatoč tome ne očekuje laganu utakmicu.

"Tako je. U pretposljednjem kolu smo ugostili Željezničar u Grudama gdje smo već u toj utakmici mogli osigurati doigravanje za prvaka, no nismo uspjeli, pa smo morali po pobjedu u Čitluku. Željezničar je jedna jako nezgodna momčad, a naročito zbog svoje igre s golmanom-igračem. I kada su u napadu, uvijek je taj igrač bliže svojoj polovici terena tako da dobro napadaju, ali se i brane kroz tu igru. Nedostatak će im biti ozlijeđeni Bakir Hota koji je zadobio tešku ozljedu upravo na našoj međusobnoj utakmici u Grudama te je operiran. Po meni je on njihova najjača karika, a i ovim putem mu želim brz oporavak".

MNK Hercegovina

Kada je riječ o doigravanju za prvaka kapetan ekipe s Pecare smatra kako se Hercegovina i tu može probiti do samog kraja.

"Imamo odlične igrače i odličnu momčad. Dosta smo se podigli u zadnje vrijeme. U četvrtfinalu nas očekuju susreti protiv Sloge i mislim da tu slovimo za favorita. No, to treba pokazati na terenu, jer i Sloga je dobra ekipa, a naročito na domaćem terenu gdje imaju snažnu podršku publike. Ukoliko bo prošli Slogu u polufinalu nas čeka FC Mostar Stari Grad. Nepotrebno je govoriti o kakvom se klubu i ekipi radi, no mi smo ih ove sezone uspjeli pobijediti čak tri puta. Nadam se stoga da to možemo ponoviti i u eventualnom polufinalu ukoliko se u njega plasiramo. No, sve je to daleko, sav fokus je na Kupu i Željezničaru. Pozivam sve naše navijače da nam budu igrač više kako bi izborili finale", rekao nam je Mikulić.

MNK Hercegovina

Utakmica polufinala Kupa BiH između Hercegovine i Željezničara igra u četvrtak 4. travnja s početkom u 20:30 sati u GSD Pecara u Širokom Brijegu.

Veliki posao za kratko razdoblje

MNK Hercegovina je klub osnovan 2019. godine, a za kratko razdoblje napravljene su velike stvari. Najprije se uspjela izboriti Premijer futsal liga BiH što nije bio niti malo lagan posao. U dva navrata je klub izborio doigravanje za prvaka, a od istog su jednom odustali zbog tragične smrti svog igrača Mile Zelenike te su predali Salinesu četvrtfinalne oglede.

Ono što također krasi ovaj klub je to što je gotovo cijeli kadar sastavljen od domaćih igrača iz Hercegovine, a prvenstveno iz Širokog Brijega.

MNK Hercegovina

Sada u petoj godini od osnutka, ovaj klub u igri je za oba trofeja. Na Pecari, uz veliku pomoć lokalne zajednice i svojih gospodarstvenika rade odličan posao.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.