Zolj: Konkurencija će donijeti dodatni kvalitet

Vezni igrač koji je ponikao u redovima Veleža i proteklu godinu nastupao za Olimpic, potpisao je vjernost Veležu do lipnja 2015. godine. Nakon odlaska Demića i vrlo vjerovatnog odlaska Ćurića, Amir Zolj odlično je rješenje u sredini terena, obzirom da može igrati nekoliko pozicija u veznom redu. Trener Olimpica Husref Musemić koristio ga je čak i na stoperu:

- Da, to je bilo na onoj utakmici protiv Širokog Brijega, kada sam igrao u tandemu sa Regojom. U toj utakmici sam odigrao dobro, ali ipak mislim da mi je mnogo prirodnija pozicija veznog igrača, kaže Zolj.

Brzo se dogovorio sa Upravom Veleža

- Možda mi je protekla godina dana van Mostara i svog matičnog kluba dobro došla. Čovjek mnogo brže sazrije kada je van svog grada i kuće, naravno ako želi da neke stvari, da tako kažem, shvati u životu. Istekao mi je ugovor sa Olimpicom. Bilo je nekih ponuda za inozemstvo, ali realno sve je to nekako bilo daleko, sa nekom dozom „možda će se dogoditi". Nisam želio bezglavo jurišati na neki inozemni transfer, za koji ne znam uopće i hoće li se realizirati, a u međuvremenu uspostavljeni su kontakti sa ljudima u Veležu. Uostalom, nikad nisu ni prestajali kontakti, nego smo samo porazgovarali i to je bilo to. Drago mi je da sam ponovno u Veležu, ističe Zolj.

Sa godinom dana odmaka od Veleža, može procijeniti i trenutno stanje. Svlačionica je dosta brojnija nego je to bio slučaj do sada, ali bodovni saldo nije pretjerano dobar.

- Da imamo koji bod više valjalo bi, to je sigurno. Opet, imate i onu situaciju da imamo koji bod više, a na početku polusezone startamo sustavom „lako ćemo", pa se to brzo vrati kao bumerang. Dakle, nikad niste načisto šta je bolje. Naravno da sam pratio Velež protekle jeseni. Ne treba sada posebno komentrati nešto što je već dosta puta rečeno. Velež je gubio utakmice u nekih 10-15 minuta. Tako je to meni izgledalo sa strane. Pa sjetite se derbija sa Zrinjskim. Bio sam kući, gledao i napeto pratio utakmicu. Počeo sam se već radovati da imamo barem bod protiv Zrinjskog, jer nismo bili nimalo lošiji od protivnika, a onda jednostavno jedna greška i sve se dobro nestane u minuti.

Mislite li da će pojačanja donijeti potrebnu stabilnost ekipi?

- U ovom zimskom prelaznom roku došlo je nekoliko igrača koji su sigurno zaoštrili konkurenciju na svim pozicijama. To sam se uvjerio u Olimpicu koliko je važno kada imate konkurenciju i može se reći niste sigurni za svoje mjesto. To uvijek donese pozitivan rezultat. Eh sad, ukoliko se realiziraju i ova još najavljena pojačanja, posebno u napadu mislim da ćemo onda biti duplo jači nego jesenas.

Raspored je dosta težak.

- Raspored je uvijek težak. Možda je i bolje što idemo direktnim konkurentima na njihov stadion. Ukoliko remiziramo to je kao da smo im uzeli četiri boda, a pobjedom praktično šest bodova. S druge strane, sa Željom, Sarajevom, Borcem, Zrinjskim je derbi gdje god i kada god ga igrali.

hercegovina.info/fkvelez.ba