UOČI GRADSKOG DERBIJA "Znamo jedni o drugima sve, ali imamo i probleme"

FK Velež i HŠK Zrinjski treneri i kapiteni travanj 2023
Fena

Nogometaši 'Veleža' i 'Zrinjskog' u nedjelju od 20:30 sati na stadionu 'Rođeni' igrat će derbi susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener F.K. 'Velež' Nedim Jusufbegović smatra kako je njegova ekipa sposobna i spremna odgovoriti i suprotstaviti se ekipi 'Zrinjskog' na najbolji mogući način. Od prije su, kako je rekao, ozlijeđeni Dino Hasanović, Adin Bajrić i Jovan Blagojević, dok su svi ostali zdravi i u formi, prenosi Fena.

"Teško se pripremiti za ovu utakmicu i nama i 'Zrinjskom' jer je nezgodan ritam Kupa BiH. Nemamo dovoljno vremena i nedostaje nam možda vrijeme za kvalitetniju pripremu i oporavak. Ti nas problemi pritišću i otežavaju pripremu za ovu utakmicu, ali ovo je posebna utakmica iz koje želimo izaći što bolji, što spremniji", istaknuo je Jusufbegović.

Šef stručnog stožera prve momčadi H.Š.K. 'Zrinjski' Krunoslav Rendulić izrazio je radost što je utakmica gradskih rivala ponovno probudila veliko zanimanje. "Nije tajna ako kažem da se sastaju trenutno najbolje dvije momčadi u BiH zbog čega se da zaključiti da se najbolji nogomet igra u Mostaru", smatra Rendulić.

Dodaje kako ih sutra očekuje izazovna utakmica koju dočekuju puni optimizma i vjere u sebe. "Manje nas čini radosnim činjenica da imamo puno problema vezanih za bolesti i ozljede. Dugi niz utakmica je iza nas. Znamo jedni o drugima sve. Svaka utakmica je priča za sebe pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći u svemu tome", rekao je trener Rendulić.

Ističe kako Velež ima prednost, jer igra na svom terenu i pred svojim navijačima, ali je naglasio kako će se momčad 'Zrinjskog' truditi odgovoriti najbolje što može kako bi prezentirali dobru igru i na koncu pobijedili.

Kapiteni obje momčadi Denis Zvonić i Nemanja Bilbija na kraju su poručili kako je najvažnije da pobijedi sport, da navijači uživaju u dobrom derbiju i da se derbi pamti po dobroj igri.