VIDEO  SERGEJ JAKIROVIĆ "Zavrtjelo mi se kada sam to vidio"

Sergej Jakirović
NK Rijeka

Rijeke stigli su na Farske Otoke, gdje će sutra u 20 sati protiv B36 Torshavna igrati prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Izjavu uoči utakmice s Torshavnom za službenu stranicu riječkog kluba dao je trener Sergej Jakirović.

"Imamo posla s ozbiljnim protivnikom, bio je drugi u njihovoj ligi. Njihova ekipa je dugo zajedno, s dobrim trenerom. Igraju u sustavu 4-3-3, koji ima dosta automatizama. Jako vole trčati i raditi visoki presing. Pripremili smo se, morat ćemo biti trkački raspoloženi i kombinatorni. Uočili smo mane, moramo ih iskoristiti kako bismo imali što bolji rezultat za Rujevicu", rekao je Jakirović, prenosi Index.

Sadržaj se učitava...

Torshavn i Rijeka igrat će prvu utakmicu na umjetnoj travi. Na pitanje čini li to razliku za riječke nogometaše, Jakirović je odgovorio:

"Radi razliku, ali mislim da je naša generacija momaka odrasla na umjetnoj travi. Naš teren je brz, ne znam je li njihov brži, ali imamo informaciju da ga oni dodatno zalijevaju, neovisno o kiši. Prilagodit ćemo se, nije prvi put da igramo na umjetnoj travi. Također, 9 je stupnjeva, možda će biti 12, ali protiv Istre smo igrali na 15 stupnjeva, pa nije velika razlika."

Rijeka u dvije utakmice zabila 12 golova

Rijeka je u trećem kolu SuperSport HNL-a pobijedila Istru 6:0, dok je kosovski Dukagjini u drugom pretkolu nadigrala sa 6:1. "Naravno da to veseli. Stvaramo šanse, opasni smo, okomiti i brzi. U zadnje dvije utakmice pogodili smo s ofenzivnim dijelom momčadi, dečki su se nametnuli. Ima nas dovoljno, svi moraju dati obol za što bolji rezultat", dodao je Jakirović.

Na pitanje o potencijalnim rotacijama u prvoj postavi rekao je: "Pa ne. Prošla su četiri dana od zadnje utakmice. Nedavno smo igrali nakon tri dana. Vidjet ćemo nakon večerašnjeg zadnjeg treninga, imamo malo mehaničkih udaraca. Sutra ćemo odlučiti kojih će 11 istrčati, a imamo još petoricu koja mogu ući. Spremni smo za dvije varijante."

"Nismo imali sreće s Lilleom, ali zato jesmo u dva prijašnja pretkola"

Rijeka nije imala sreće u ždrijebu, pa će u play-offu Konferencijske lige, ako prođe, igrati protiv francuskog Lillea. "Ne treba uopće puno predstavljati Lille. Zavrtjelo mi se kad sam vidio koliko vrijedi (Lille na Transfermarktu vrijedi 205 milijuna eura, a Rijeka 25.5, op. a.).

Tu nismo imali sreće, ali smo u dva pretkola imali povoljan ždrijeb, ne treba skrivati. Moramo sve napraviti s Torshavnom da bismo se nagradili utakmicama s Lilleom i usporedili gdje smo u odnosu na njih.

Sa svima se može igrati, ima šanse. No fokus nam je na ovim dvjema utakmicama, moramo njih proći da bismo dalje razmišljali", zaključio je Jakirović. Uzvrat Rijeka - Torshavn je 17. kolovoza na Rujevici.