PLBIH Velež na gostovanju uzeo puni plijen

FK Sloga i FK Velež
FK Sloga Meridian

Nogometaši 'Veleža' ostvarili su iznimno bitan trijumf u borbi za Europu na gostovanju 'Slogi Meridian' u Doboju. Konačan rezultat glasio je 0:2.

Stadion u Doboju danas je bio pun, a u takvoj situaciji domaći tim je imao kontrolu igre u ranoj fazi utakmice. 'Sloga' je kontrolirala igru i loptu, ali je 'Velež' bio konkretniji, piše Klix. Prvu šansu je za goste imao Tino Blaž Lauš, ali je njegov udarac iz pete minute otišao pored gola.

Dok se čekala neka veća prilika pred gostujućim golom, 'Velež' je poveo. Raspucani Nermin Haskić postiže novi gol, a ovoga puta iskoristio je smušenost obrane 'Sloge' za 0:1 u 38. minuti.

Najbolju šansu imao je nakon sat vremena igre za domaće Dimitrije Zajić, ali je njegov udarac obranio Osman Hadžikić. Dvije minute nakon te šanse stigla je kazna i ovjera pobjede 'Rođenih'. Tino Blaž Lauš pogađa nakon što mu je Haskić u 66. minuti uzvratio asistenciju za onaj prvi pogodak 'Veleža'.

Dvije minute prije kraja, 'Sloga' je imala najbolju moguću priliku. Nemanja Mihajlović imao je jedanaesterac da vrati svoj tim u igru, no Hadžikić mu je sjajno obranio. U narednom kolu 'Velež' dočekuje ekipu 'Leotara', dok će 'Sloga Meridian' na gostovanje 'Sarajevu'.