MONDO TVRDI Banjolučanin kandidat za sportskog direktora Veleža

Darko Maletić

Iza FK Velež je dosta uspješna polusezona. Nakon 18 odigranih kola „Rođeni“ su na trećem mjestu sa 33 boda koliko ima i Sarajevo, koje će danas odigrati posljednju utakmicu jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Velež je u ovu sezonu ušao sa Nedimom Jusufbegovićem na klupi, kojeg je na mjestu šefa stručnog stožera naslijedio Dean Klafurić. Hrvatski stručnjak je od dolaska u Mostar zabilježio osam pobjeda, četiri remija i dva poraza.

Pored Jusufbegovića klub je početkom sezone sporazumno raskinuo ugovor i sa tadašnjim sportskim direktorom Sanjinom Alagićem.

Čelni ljudi Veleža će zimsku stanku iskoristiti da popune i ovu poziciju, a kao jedan od najozbiljnih kandidata spominje se Darko Maletić.

Maletić je potvrdio za Mondo da je jedan od kandidata te da je obavio neformalne razgovore.

"Točno je da sam jedan od kandidata za sportskog direktora, a koliko sam upoznat postoje i drugi kandidati. Obavio sam neke neformalne razgovore, ništa još nije službeno, ali više informacija trebalo bi biti poznato u narednim danima", rekao je Maletić za Mondo.

Inače, Maletić je dres Veleža nosio dvije i pol godine te je bio i kapetan kluba. Pored Veleža, ovaj Banjalučanin u tri „mandata“ igrao je i za Borac, kao i Rapid, Celje, Zenit, Irtiš Pavlodar, Šinik Jaroslav i Partizan.

Kada je u pitanju njegova trenerska karijera, Maletić je vodio Laktaše, Ljubić i Slobodu.