MEDIJI GA HVALE Sin Bake Sliškovića vodit će deseterostrukog prvaka Rusije

Vladimir Slišković

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog mostarskog nogometaša i Hajdukove ikone Blaža Bake Sliškovića, vodit će moskovski Spartak do kraja sezone. Deseterostruki prvak Rusije (22 titule, računaju li se i one iz sovjetske lige) smijenio je dosadašnjeg trenera Guillerma Abascala te će ulogu prvog trenera momčadi do kraja natjecateljske godine preuzeti Slišković, njegov dosadašnji pomoćnik.

Abascal je otkaz dobio u nedjelju, dan nakon što je proslavio svoj 35. rođendan. Spartak, koji je ostavio na sedmom mjestu ljestvice, vodio je od ljeta 2022. godine, no s njim nije osvojio nijedan trofej. Mediji prenose pisanje ruskih novinara pa podsjećaju da je karijera Vladimira Sliškovića, tada nogometaša Zrinjskog, bila rano prekinuta zbog bolesti bubrega.

Ruski mediji ga hvale

"Vladimir Slišković, usprkos prilično mladoj dobi za trenera, na glasu je kao izvrstan motivator i taktičar. Prije uzvratne utakmice kupa u Sankt-Peterburgu, imenovanje Sliškovića, iako za sada privremeno, može se smatrati dobrim znakom za Crveno-bijele", ističe se.

Slišković će debitirati uzvratnom utakmicom polufinala ruskog kupa u kojoj će pokušati nadoknaditi 1:2 u odnosu na Zenit iz prvog ogleda. U trenerskoj karijeri započetoj na klupi mlade momčadi Zrinjskog 2007. godine uglavnom je imao uloge pomoćnika.