KUP BiH Velež uvjerljiv protiv Bosne, Posušje slavilo u drami nakon penala kod Tomislava

Odigrane utakmice šesnaestine finaka Kupa BiH HŠK Posušje pobijedilo Tomislav
HŠK Posušje

Danas je u Bosni i Hercegovini odigran niz uzbudljivih utakmica u okviru Kupa BiH, a susret u Visokom između Bosne i Veleža iz Mostara, posebno je privukao pažnju nogometnih zaljubljenika.

Mostarski Velež je već u prvih trideset minuta igre pokazao dominaciju na terenu, zahvaljujući izvanrednoj igri Džafića. Ovaj igrač Veleža prvo je zatresao mrežu iz penala u 14. minuti, da bi u 29. minuti udvostručio vodstvo, postavljajući temelje za sigurnu pobjedu svog tima.

Kako je utakmica odmicala, Rođeni su nastavili s golgeterskim pohodom, dodavši još četiri gola u mrežu domaćina. S konačnim rezultatom 6:0, Velež je s lakoćom osigurao svoje mjesto u osmini finala Kupa BiH.

Osim Veleža, danas su svoje mjesto u osmini finala osigurali i Zvijezda 09, GOŠK, Sarajevo te Stupčanica. Posušje je, nakon dramatične serije penala, uspjelo izbaciti Tomislav i također se plasirati među 16 najboljih.

Važno je napomenuti da su zbog obaveza u Premijer ligi BiH, neke utakmice odgođene. To su susreti Čelik - Zrinjski, Sutjeska - Široki Brijeg, Tekstilac - Tuzla City i Radnik Hadžići - Borac. Utakmica između Radnika iz Bijeljine i Sloge Meridian na rasporedu je od 18:00 sati, dok će se susret između Slobode i Željezničara odigrati sutra.

Bratstvo B. Krupa - Zvijezda 09 1:3

Brotnjo - GOŠK 0:5

Sloga Gornji Vakuf - Sarajevo 1:4

Stupčanica - Rudar Prijedor 2:1

TOŠK - Igman 0:1

Bosna Visoko - Velež 0:6

Kozara - Jedinstvo 1:2

Tomislav - Posušje 1:1 (3:4 nakon penala)

Laktaši - Gordažde 1:1 (2:1)