IVKOVIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Gledao sam obje utakmice Zrinjskog, idemo se 'potući' u Mostaru"

FK Željezničar, Tomislav Ivković
Ilustracija

Nakon što su proteklog vikenda na Grbavici svladali HŠK Posušje, nogometaši Željezničara u subotu će snage odmjeriti s još jednim hercegovačkim klubom. U okviru 4. kola Premijer lige 'Plavi' će na gostovanje pod Bijeli Brijeg kod HŠK Zrinjski. U tri susreta Željezničar je osvojio četiri boda. U novu sezonu, Željezničar je ušao i s novim trenerom Zagrepčaninom Tomislavom Ivkovićem.

Ivković ističe kako očekuje iznimno tešku utakmicu u Mostaru.

"Gledao sam Zrinjski protiv Širokog Brijega i na Koševu. Radi se o jednoj vrlo dobroj momčadi koja ima glavu i rep te jednog dobrog mladog i inteligentnog trenera. On zna što radi i što hoće. Očekuje nas jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica. Mi ne bježimo od toga da se želimo 'potući' sa Zrinjskim i odigrati jednu dobru, kvalitetnu i karakternu utakmicu. Ako u tome uspijemo mislim da će profitirati gledatelji".

Kada je u pitanju kadar njegove momčadi kaže:

"Imam sve one koje trebam i imati. Zec je već dva tjedna "out", a Štilić nikad nije ni bio s nama. Od prvog dana on je samo na papiru član kluba. Onaj tko može pričati o njemu je isključivo on sam."

Na pitanje je li zadovoljan bodovnim učinkom iz tri susreta ističe:

"Ja ne gledam tako. Gledam pristup ekipe, kakav je karakter, ponašanje. To su sve mladi igrači i ekipa koja nikada nije igrala zajedno. Prvi put smo zajedno odigrali tri utakmice. Mislim da su dva igrača imala veću minutažu u prošlom prvenstvu. Mi smo u stvaranju momčadi, karaktera, kluba i u svemu moramo krenuti od nule."

BiH liga lošija od HNL-a, ali vrlo dobra.

"U Hrvatskoj se igra u šestoj, u BiH u petoj brzini, ali je bh. liga vrlo teška i zahtjevna. Igra se čvrsto s puno duela i na posjed. Momčadi ne ulaze previše u rizik i zbog toga ne igraju ofenzivno koliko bi trebale, ali svaki trener zna s kojim igračima raspolaže i na koji način treba igrati. Također ima jako puno iskusnih igrača u ligi."

Oduševili su ga navijači na Grbavici.

"Fantastično je kakav ambijent navijači naprave i u kakvom okruženju igramo. To je veliko zadovoljstvo. Meni kao treneru i mojim igračima to daje dodatnu motivaciju i snagu da sve probleme koje imamo i koje ćemo imati što lakše prebrodimo", rekao je Ivković za Hercegovina.info.

Utakmica HŠK Zrinjski - FK Željezničar igra se u subotu 7. kolovoza od 21 sat na stadionu HŠK Zrinjski.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.