VIDEO  Bivši nogometaš Zrinjskog skinuo poruku koju su Horde zla ostavile na Grbavici

Marin Galić

Najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, nikad većim brojem parola tijekom sinoćnjeg derbija prozvali su Željine Manijake, a jednu su čak ostavili na tribini i nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, a skinuo ju je prvotimac Željezničara Marin Galić.

Parolama su aludirali da su navijači Radničkog iz Kragujevca i Zemuna bili u posjeti Manijacima na prethodnom sarajevskom derbiju, što je izazvalo i pažnju i ostalih navijačkih grupa u regiji.

"Nek' vas se plaši Serija B", pisalo je na paroli Hordi zla koju su ostavili na kraju utakmice, a koju je Galić skinuo tako što popeo na ogradu na sjevernoj tribini, piše Klix.

Inače i ova parola je vezana za navijače Zemuna Taurunum Boyse, koji su na jednoj utakmici podigli natpis "Neka nas se plaši Serija B", a najvatreniji navijači Sarajeva su tako poslali dvostruku poruku, aludirajući i na Željinu borbu za opstanak.

Inače, na Grbavici je sinoć bilo prisutno oko 11.000 gledatelja koji su napravili veoma lijep dekor i bez uporabe pirotehničkih sredstava.

U narednom kolu Sarajevo će u još jednom derbiju dočekati Borac, dok će Željezničar gostovati Posušju.