'BIJELI SHAQ' Zubac odigrao jednu od partija života, uništio najboljeg obrambenog igrača lige

Ivica Zubac
EPA

Ivica Zubac (26) došao je u NBA prije sedam godina. Od tada je centar odigrao samo jedan meč u kojem je imao više skokova nego u upravo izborenoj pobjedi Clippersa protiv Grizzliesa 117:106.

DeAndre Jordan je zadnji odigrao ovakav meč za Clipperse

Za 33 minute u igri Zubac je protiv Memphisa postigao 15 poena uz sjajan šut iz igre (7/8), a imao je čak 20 skokova. Samo je u studenom prošle godine bio bolji pod koševima, kada je tamo uhvatio čak 29 lopti protiv Indiane. No i ovaj Zupčev pothvat je za pamćenje. Naime, postao je prvi igrač Clippersa s učinkom 15/20, uz odličnih 85 posto uspješnosti šuta iz igre, od DeAndrea Jordana 2017. 

Zubac uništio najboljeg obrambenog igrača NBA lige

Zubac je tako nastavio sa sjajnom formom jer ovo mu je treća utakmica zaredom s double-double učinkom te već 11. ukupno ove sezone. Komentatori pišu da mu je Memphis olakšao tako što je igrao bez "pravog centra", ali da je Zubac svejedno odigrao impresivnu partiju i nemoćnim učinio Jarena Jacksona Juniora, najboljeg obrambenog igrača lige. Koliko ga je izdominirao, najbolje pokazuje to da je J.J.J. imao 2, a Zubac 20 skokova.

Harden učinio hrvatskog gorostasa "bijelim Shaqom"

Hrvatski gorostas (2.13 m, 109 kg) posebno je procvjetao dolaskom Jamesa Hardena u Clipperse. Njih dvojica odlično surađuju. Harden dodavanjima i razigravanjem sjajno iskorištava Zupca i njegovu dominaciju u reketu. Ljubitelji NBA lige na društvenim mrežama pišu da Zubac u ovoj partiji i u zadnje vrijeme izgleda kao "bijeli Shaq".