FOTO  Pogledajte kako izgleda vila Bojana Bogdanovića u Dubrovniku

Vila Bojana Bogdanovića u Dubrovniku
Vila 44/Detriot Pistons

Bojan Bogdanović, svjetski poznati košarkaš NBA lige ovo ljeto vjenčao se u Dubrovniku i to za Dubrovkinju Zrinku Šahurić. A kako je u jednom intervjuu otkrio njegov je dječački san bio imati kuću u Dubrovniku. I to mu se i ostvarilo. Bogdanović je vlasnik Ville 44 na samom Stradunu, a renovirao ju je prema svim standardima struke i pod nadzorom Konzervatorskog odjela Dubrovnika s obzirom da je grad dio UNESCO popisa svjetske kulturne baštine, piše Dubrovnik.net.

Već sam ulaz u predvorje je impresivan jer otkriva veličanstvene renesansne skaline koje vode na prvi i drugi kat te u potkrovlje.

Na prvom katu smješten je prostrani dnevni boravak koji je spojen s blagavaonicom i kuhinjom. Detalji u kamenu i drvu, talijanske freske, jonski kapiteli na stupovima sjedinjuju se s dizajnerskim namještajem, umjetninama i modernim kućanskim aparatima.

Villa 44 ima tri spavaće sobe i kupaonice, veliki dnevni boravak, blagavaonicu, kuhinju, radnu sobu te pomoćne sobe. Sve to na četiri etaže i 270 kvadratnih metara.

Zanimljivo je da je za vrijeme Dubrovačke Republike, Statutom bio točno propisan raspored u zgradama. Tako je u prizemlju uvijek bio trgovački i poslovni prostor. Na prvom katu su bile stambene prostorije, a na drugom spavaće sobe. Bilo je određeno da se kuhinje uvijek nalaze u potkrovlju i to zbog velikog požara koji je zadesio Dubrovnik u 17.st.

Zašto broj 44 u nazivu? Naziv vile povezan je s brojem dresa vlasnika Bojana Bogdanovića, velikog zaljubljenika u Dubrovnik i svjetski poznatog košarkaša NBA lige.