VIDEO  Mladi Mostarci tvrde da je Hercegovina savršena regija za privlačenje digitalnih nomada

digitalni nomadi,mladi,Sveučilište u Mostaru,Europska unija
snimka zaslona

Četvero studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Ines Stojić, Luka Marić, Lucija Šimunović i Anamarija Šarac, sudjeluju u prestižnom Gen Change projektu, koji organizira i financira Europska Unija. U suradnji sa studentima Politehničkog Univerziteta Zenica, vrijedno su radili tijekom proteklih mjeseci kako bi izrazili svoju kreativnost i predstavili Bosnu i Hercegovinu u najboljem mogućem svjetlu.

Gen Change projekt koji vodi Mita Group agencija iz Sarajeva započeo je u ožujku sa serijom tematskih debata koje su održane u 6 različitih gradova. Nakon toga, 40 odabranih studenata sudjelovalo je u Media Boot Campu u Sarajevu, gdje je formirano pet timova s različitim temama. Svaki tim je dobio zadatak da putem video materijala, koji je sniman tijekom lipnja, na najbolji način predstavi Bosnu i Hercegovinu. Tim pod nazivom "Changeneers" je fokusirao svoj rad na prikaz BiH kao savršene zemlje za digitalne nomade, istovremeno dočaravajući turističke destinacije kako bi potaknuli mlade ljude na dolazak i ostanak u zemlji.

Luka Marić iz ovog tima za Hercegovina.info je izjavio: "Naša tema je digitalni nomadi i turizam u BiH i pokušali smo prikazati da je Mostar savršeno mjesto za mlade ljude koji se bave remote poslovima. Ako Vam se svidi video možete li ga podijeliti na story i pozvati na lajkanje i glasanje na aplikaciji za tim Changeneers".

Konačni videi su objavljeni na službenim stranicama Gen Change projekta, a timovi su ušli u natjecanje za glavnu nagradu - putovanje u prijestolnicu Europske unije, Bruxelles.

Osim toga, glasanjem putem aplikacije, sudionici također mogu sudjelovati u nagradnoj igri te osvojiti 10x poklon bon od 50KM.

Ekipa poziva sve da podrže studente i njihov tim "Changeneers" putem pregleda na društvenim mrežama, lajkova, komentara i glasovanja za njihov video OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.