GRANICU PREŠAO PJEŠICE Muškarac uhićen u Orahu, za njim je bila raspisana tjeralica

krađa automobila, miro bulj, selo Orah, granični prijelaz, granična policija bih, granica, granični prijelaz, uhićenja, raspisane potrage
Ilustracija

Dana 24. listopada 2024. tijekom jutarnjih sati policijski službenici su u mjestu Orah, na području Vrgorca zaustavili osobno vozilo. Obavljenim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao 37-godišnjak dok se na mjestu suvozača nalazio 50-godišnjak za kojim je bila raspisana tjeralica PU zagrebačke zbog više kaznenih djela. Također je utvrđeno da je prethodno, prije nego što je ušao u vozilo pješice, ilegalno prešao državnu granicu kada je i zamijećen od stane policijskih službenika koji su obavljali nadzor i nakon čega su zaustavili predmetno vozilo, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"50-godišnjak je uhićen, dok je tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda obavljena je pretraga vozila. Tom prilikom je pronađena i od njega oduzeta  jedna PVC vrećica s manjom količinom droge kokain i pištolj s pripadajućim streljivom, te još četiri komada istog streljiva koje je ilegalno posjedovao. Po provedenom kriminalističkom istraživanju protiv 50-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja, te je predan nadležnoj PU zagrebačkoj.

Nadalje, 37-godišnjaku, vozaču navedenog vozila, ponuđeno je testiranje na prisutnost droga, kao i vađenje krvi i urina, što je  odbio, te je protiv njega izdano prekršajno rješenje zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.