ZLOUPOTREBA POLOŽAJA I PRANJE NOVCA Oduzeto pet apartmana i parkirno mjesto u vrijednosti od 3 milijuna KM

Bjelažnica oduzimanje apartmana

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jučer su uz asistenciju Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine - Centra sudske policije u Županiji Sarajevo i policijskih službenika MUP-a Županije Sarajevo – Policijske uprave Trnovo preuzeli skupocjene nekretnine na Bjelašnici, općina Trnovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove nekretnine je Županijski sud u Sarajevu rješenjem broj: 09 0 K 046598 24 Kpp 30 od 23. 8. 2024. godine privremeno oduzeo od osumnjičenih osoba u cilju osiguranja oduzimanja imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena počinjenim kaznenim djelima „zloupotreba položaja ili ovlasti“, „pranje novca“ i „udruživanje radi činjenja kaznenih djela“ u iznosu od oko 3.000.000,00 KM, te povjerio Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na upravljanje.

Radi se o pet apartmana, i to: apartman broj 14 - novčane vrijednosti u iznosu od 160.931,00 KM, apartman broj 17 - novčane vrijednosti u iznosu od 283.753,00 KM, apartman broj 25 - novčane vrijednosti u iznosu od 212.000,00 KM i apartmani broj 32 i 33 - novčane vrijednosti u iznosu od 414.000,00 KM, kao i jedno parkirno mjesto i ostava u vrijednosti od 57.054,00 KM.

Kako se radi o privremenoj mjeri osiguranja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom će poduzeti sve potrebne mjere s ciljem očuvanja vrijednosti preuzete imovine dok nadležni sud ne donese konačnu odluku u ovom postupku.

„Ovo je još jedan pokazatelj pune primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom, kojim se šalje jasna poruka da se kriminal ne isplati. Provođenjem svojih nadležnosti, Agencija se još jednom dokazala kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim institucijama u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te nastavlja s intenzivnim radom na ovom i drugim zaprimljenim predmetima“, istaknuo je Bašić.