FOTO  Velež gotovo osigurao Europu, Posušje nije moglo protiv odličnog Hadžikića

Velež Posušje
HŠK Posušje

U utakmici 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je na domaćem terenu svladao Posušje i gotovo je osigurao izlazak na europsku scenu. Svalili su igrači Dejana Klafurića rezultatom 2:0, a strijelci su bili Mlinarić i Haskić.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 10. minuti. Pucao je Karlo Kamenar, a njegov udarac brani Hadžikić.

Velež je poveo iz prve prave prigode. Šturm je dobro ubacio, a Mlinarić se sjajno snašao i pogodio mrežu Posušja za vodstvo svoje momčadi.

Sadržaj se učitava...

U 25. minuti nova prilika za domaće. Haskić je petom dodao do Suljića koji uposlio Vehabovića, no njegov udarac zaustavlja greda. 

U 41. minuti mogli su gosti do poravnanja. Pucao je iskosa Karlo Kamenar, ali danas odlični Hadžikić spašava svoju mrežu. Treba reći kako je prije te akcije trebao biti slobodan udarac na ivici šesnaesterca za Posušje nakon očiglednog igranja rukom, no nju jedino nije vidio sudac Dragan Petrović.

Početkom nastavka, u 50. minuti, trese se mreža Veleža. Karlo Kamenar ju je poslao u mrežu nakon što je izašao sam pred Hadžikića, ali signalizirano je zaleđe.

Tri minute kasnije Hadžikić brani i udarac Hanuljka.

U 59. minuti sjajno je pucao za Posušje Brković, Hadžikić odbio loptu na koju natrčava Petrović, ali Hadžikić i to zaustavlja. Odlična utakmica vratar Veleža.

U 68. minuti Velež kažnjava promašaje Posušje. Prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio je Haskić.

Četiri minute kasnije prilika za Velež. Lijepo je glavom pucao mladi Petrović, no lopta odsjeda na gornjem dijelu mreže Hadžikića.

U 75. minuti na prvu vratnicu je iz kornera ubacio Kamenar, Bekavac lukavo pucao petom, ali Hadžikić je još jednom na mjestu.

Do kraja utakmice domaći su uspjeli sačuvati vodstvo i upisati tri boda.

Standings provided by Sofascore