PETROVIĆ "Za Zrinjski je ovo utakmica godine, a za mene utakmica života"

Željko Petrović HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski

Na stadionu pod Bijelim Brijegom sutra se igra prva utakmica finala Kupa BiH u kojoj će Zrinjski dočekati Borac. Uoči sutrašnjeg susreta danas je pred predstavnike medija u Mostaru izašao trener Plemića Željko Petrović. On je istaknuo kako je sutrašnja utakmica najvažnija za Zrinjski u ovoj sezoni.

"Dvije najbolje ekipe igraju finale i to je realno. Igramo kući i moramo ići na pobjedu kao domaćin i jedna od najboljih ekipa u ligi. Naša je obaveza da dobijemo utakmicu pred svojom publikom. Ovo je za nas u ovom trenutku utakmica godine", kazao je Petrović.

Igrači svim srcem žele trofej.

"U svim derbijima odlučuju detalji. Ako iskoristiš što si kreirao i dobro otvoriš utakmicu, puno je lakše. Obje ekipe se dobro poznaju, mi znamo njihove kvalitete, a oni naše. Ima tu dobrih igrača na obje strane. Najvažnije je da imamo energiju, volju i želju za trofejem. Mi smo kvalitetni, svi smo zdravi i ja vjerujem u moje igrače, u razgovoru s njima osjećam da žele dati više od maksimuma".

Petrović je istaknuo kako je za njega ovo utakmica života.

"Za mene je trofej kada sam spašavao ekipe od ispadanja, no to se ne piše nigdje. Ovo je za mene utakmica života i nešto specijalno. Nema stresa, imam dobar osjećaj. Bio bi najsretniji čovjek na svijetu da podignem ovaj trofej".

Iznimno cijeni Borac, ali očekuje da će sutra imati drugi stil igre nego do sada.

"U Borcu kažu da se jedino boje Zrinjskog, ali to je lijepo. Borac je jedna iskusna ekipa koja igra na europski način, odnosno na rezultat. Oni imaju svoje ustaljene šablone, da su odigrali nešto "wau", nisu. Imaju dosta dobrih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Moramo zatvoriti jednog ili dvojicu. Bez velike arogancije, mi smo Zrinjski i igramo kući. Neću mijenjati naš stil igre, imamo takvu strukturu igrača da se nismo u stanju braniti, nego igrati i nadigravati se. Mislim da će Borac igrati drugačije nego do sad, jer imaju uzvrat u Banjoj Luci".

Prva utakmica finala Kupa BiH između Zrinjskog i Borca igra se sutra (srijeda 8. svibnja) na stadionu 'HŠK Zrinjski' od 18 sati.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.