AKCIJA 'BULEVAR' Vlasniku tvrtke koji se sumnjiči da je pranjem novca zaradio 2,4 milijuna KM mjesec dana pritvora

Akcija Bulevar
Klix

Županijski sud u Sarajevu u cijelosti je prihvatio prijedlog Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije te odredio jednomjesečni pritvor Juri Miletiću, vlasniku „AC Juro“ zbog opasnosti od bijega, kao i zbog bojazni da će ponoviti kazneno djelo, javlja Avaz

Zabrana raspolaganja nekretninama

Istovremeno za njegovu suprugu određene su mjere zabrane i to napuštanja boravišta, zabranu putovanja, oduzimanje putnih isprava i korištenje osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine.

Također, Županijski sud je na prijedlog  Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja nekretninama i to 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Sarajevske županije koje su već dodijeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost. 

Oduzeta poslovna dokumentacija

Ukupni iznos do sada utvrđene protupravne imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena kaznenim djelom „pranje novca“ prelazi iznos od 2,4 milijuna KM. Istovremeno, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno kazneno djelo.

Podsjećamo, akciju „Bulevar“  Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije realiziralo je u suradnji s Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine, ministarstvima unutarnjih poslova Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojske županije, te Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Istraga u navedenom predmetu se nastavlja.