SEZONA GOTOVA Bojan Bogdanović teže ozlijeđen, neće ni s Hrvatskom loviti Olimpijske igre

Bojan Bogdanović
Profimedia

Bojan Bogadnović ozlijedio se u drugoj četvrtini utakmice između Philadelphia 76ersa i svojih New York Knicksa u prvoj rundi doigravanja NBA lige. Bogdanović se ozlijedio tako što je na njega u borbi za loptu pao Nicolas Batum, a hrvatski košarkaš se uz bolnu grimasu primio za zglob. Nakon toga je šepajući napustio teren i otišao u svlačionicu.

Nakon magnetske rezonance utvrđeno je da je Bogdanovićev gležanj ozbiljno stradao i da će se morati podvrgnuti operaciji, javljaju Sportske novosti. Bogdanović će na operaciju u srijedu.

Ova sezona je za 35-godišnjeg hrvatskog beka gotova, a vjerojatno će propustiti i početak naredne sezone. Bogdanović već neko vrijeme ima problema s lijevom rukom pa će i nju uskoro operirati.

To znači da će Bogdanović sigurno propustiti olimpijske kvalifikacije s hrvatskom reprezentacijom. Bogdanović se ranije oprostio od reprezentacije, ali postojala su nadanja da će se vratiti i pokušati odvesti momčad na Olimpijske igre u Pariz.

Bogdanović je ove sezone nosio dres Detroita i New Yorka. Prosječno je po utakmici postizao 15.2 poena uz 2.7 skokova i 1.7 asistencija.